קופסאות אוכל
איך בונים קופסת אוכל מזינה שמתאימה לילדים – מבלי להתאמץ מדי? נעים בין הקשבה לילד, תכנון מראש, חשיבה על רכיבים מזינים, וגמישות שמתחשבת גם בהורים. עם קצת יצירתיות, גם קופסת אוכל פשוטה יכולה להיות מגוונת, מזינה ומשביעה לאורך זמן.
קופסאות אוכל
חשיבה משותפת עם הילדים בהחלטות מה הם אוכלים, אבל צריך לקחת בחשבון כמה דברים:
- אם מדובר בילדים קטנים, הם לא תמיד יודעים לזהות ולתמלל את מה שהם אוהבים ורוצים. לכן אנחנו צריכים להיות קצת "בלשים" ולזהות מה הם אוהבים בזמן ארוחות אחרות.
- כדאי לנצל את ארוחת הערב "להתנסות" עם מאכלים ושיח על מה אפשר לשים בקופסת אוכל
- ילדים לפעמים מקובעים בתשובות שלהם אבל מצד שני הם משתנים כל הזמן- אם נציע להם אפשרויות חדשות, נדאג לחשוף ולגוון בשאר הארוחות ביום, נוכל להרחיב את התפריט שלהם.
- מאפשרים בחירה מתוך "גבולות":
- לדאוג שמעבר לפחמימה (לחמנייה/פיתה/לחם/מאפינס) יש גם מנה חלבונית (ביצה/גבינה/טופו) ו/או שומנית (אבוקדו/חומוס/טחינה) כדי לדאוג לעיכול איטי יותר שמאפשר זמן שובע ארוך יותר- וגם ריכוז טוב יותר.
- לדאוג למנת ירק או פרי.
- אחרון אבל לא פחות חשוב- להתחשב במערך היכולות שלנו! לתת אפשרויות בחירה לילדים שגם מתחשבות במה זה דורש מאתנו כדי להכין את זה: מבחינת זמן, מאמץ וכסף!
לא צריך להגזים ולהתאמץ יתר על המידה. ילד צריך ללמוד גמישות וגם לראות את האחר. במציאות חיים הילד לא תמיד יקבל לחם בצורת דובון שהורידו לו את הקשה. כל הורה יודע מה מתאים ונוח לו, וגם אנחנו משתנים וזה בסדר!
למתכונים שילדים אוהבים —> ללחוץ ממש פה!