מאפינס חביתה

כמות מנות:
6

בסך הכל פריטטה במנות אישיות שאופים בתבנית מאפינס ולפעמים זה עושה את כל העניין. מעבר לכך אני אוהבת להפוך את זה לאטרקטיבי יותר כשאני נותנת לכל ילד לבחור אילו תוספות הוא רוצה להכניס לתוך "המנה האישית שלו". אין כאן ממש מאמץ, מעבר מלהוציא את "האפשרויות" מהמקרר או הארון אבל המהלך הזה מכניס הרבה התרגשות מיוחדת לקראת הארוחה.

מצרכים למתכון

ביצים 5
קמח מלא תופח 3 כפות
מלח 1 כפית
פלפל שחור ¼ כפית
תוספות לפי החשק
שמן זית לשימון (אפשר תרסיס)
תבנית שקעים (גודל בינוני) של 6 יחידות.


ההכנה

  • 1. לחמם תנור ל180 מעלות.
  • 2. לארגן 2-3 תוספות לבחירה (פשוט להוציא מהמקרר או הארון- אין כאן איזו עבודה ממש): תירס, פטריות, גבינה, פטרוזיליה, בצל, עגבניה, גמבה וכל מה שעולה על דעתכם ואוהבים אצליכם בבית. אני אוהבת להשתמש בשאריות אנטיפסטי שיש לי במקרר.
  • 3. לחתוך את התוספות לחתיכות קטנות
  • 4. לערבב בקערה את כל השאר המצרכים עד לקבלת תערובת חלקה. אפשר להיעזר במוט בלנדר.
  • 5. לשמן את השקעים בתבנית.
  • 6. להניח את התוספות הנבחרות
  • 7. בעזרת מצקת לשים בשקעים בתבנית.
  • 8. לאפות בתנור לכ-20 דקות. עד שיציב.
  • 9. בתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    אשמח לשמוע מכם ולהשיב לכל שאלה, אנא השאירו את פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם