מאפינס שיבולת שועל

כמות מנות:
12 מאפינס

מאפינס שבולת שועל, נהדרים לארוחת בוקר "על הדרך" או מאפה מתוק משביע ומנחם

מצרכים למתכון

שיבולת שועל שלמה (אפשרי לקנות ללא גלוטן) 2 כוסות
חלב רגיל/ צמחי 1 כוס
מייפל/ דבש/ מולסה 1/2 כוס
שמן זרעי ענבים/ קוקוס 1/3 כוס
סוכר דמררה/ קנים 1/3 כוס
ביצים 2
קמח כוסמין מלא/ תערובת קמח ללא גלוטן 1 1/2 כוסות
אבקת אפיה 1 כפית
סודה לשתייה 1/2 כפית
קינמון 1/2 כפית
מלח דק 1/2 כפית
אופציונלי- צימוקים/ חמוציות/ שוקולד צ'יפס או מה שאוהבים 1 כוס


ההכנה

  • 1. לחמם תנור מראש ל180 מעלות ולסדר מנג'טים בתבנית מאפינס.
  • 2. בקערה גדולה לערבב את השיבולת שועל והחלב
  • 3. להוסיף את המייפל, שמן, סוכר וביצים ולערבב לתערבות אחידה
  • 4. להוסיף את הקמח, אבקת אפייה, סודה לשתיה, קינמון, ומלח ושוב לערבב לתערובת אחידה.
  • 5. יוצקים את התערובת לתבניות המאפינס.
  • 6. לאפות 18-25 דקות, או עד שקיסם הננעץ יוצא יבש. להיזהר לא לאפות יותר מידי.
  • 7. מוציאים מהתנור ומצננים בתבנית 5 דקות.
  • 8. בתיאבון!
  • 9. אפשרי לאחר הצינון, לאחסן בכלי סגור ולהקפיא עד 3 חודשים. כך כשרוצים, יש זמין במקפיא וכל שנותר זה להפשיר, מעט לחמם ולאכול.
  • 10. *לילדים שעדיפים מרקם חלק יותר, אפשרי להמיר בקוואקר דק או להכניס למעבד מזון את הבלילה לעיבוד קל עם סכין. *למי שהטעם של הקמח המלא "חזק" מידי או מרגיש שהמאפה דחוס מידי- אפשר להמיר את הקמח לכוסמין לבן (חלקית או באופן מלא).

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    אשמח לשמוע מכם ולהשיב לכל שאלה, אנא השאירו את פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם