סלט כרוב לבן עם חמוציות ושקדים

סלט מתקתק, קראנצ'י, קל להכנה ונשמר במקרר לכמה ימים.

מצרכים למתכון

כרוב לבן חצי ראש
פטרוזליה חצי צרור, ללא הגבעול
חמוציות חצי כוס
שבבי שקדים חצי כוס
שמן זית כף וחצי
סויה 2 כפות
סילאן כף וחצי
לימון חצי לימון סחוט
מלח פלפל לפי הטעם


ההכנה

  • 1. שמים במג'ימיקס סכין מתאימה לחתיכת ירקות, מוסיפים חצי חופן פטרוזיליה (ללא הגבעול) ומפעילים.
  • 2. לאחר חתיכת הפטרוזיליה מחליפים לסכין דיסקית לפריסה שמתאימה לחתיכת כרוב, ופורסים אותו דק. (אפשר להשאיר את הפטרוזיליה בתוך המג'ימיקס בזמן חתיכת הכרוב).
  • 3. ניתן להוסיף את השקדים כמו שהם, או למי שאוהב קראנציות לקלות: על מחבת חמה ללא שמן, קולים את השקדים, ומערבבים עד שמעט משחימים.
  • 4. מוציאים את הכרוב והפטרוזיליה לקערה מתאימה, או לקופסת אחסון. שופכים מעל את שמן הזית, סילאן, סויה, לימון, מלח, פלפל, חמוציות, ושקדים קלויים ומערבבים.
  • 5. אפשר להחליף את השקדים בכל פיצוחים שאוהבים/ שיש בבית. למי שרוצה אפשר להפחית בכמות החמוציות והשקדים בהתאם לפי איך שאוהבים.

2 תגובות
  1. הודיה

    אשמח לדעת כמה סויה ? לא מצויין ברכיבים אבל כן מצויין בטקסט בהכנה

    • מיכל ויצמן

      הודיה יקרה, תודה שהסבת את תשומת ליבי . 2 כפות סויה.
      יתוקן במתכון.

  2. גבע דנית

    סלט מציין טעים טעים

    • מיכל ויצמן

      שמחה מאוד שאהבת! סליחה שלא ראיתי את התגובה לפני כן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    אשמח לשמוע מכם ולהשיב לכל שאלה, אנא השאירו את פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם