פשטידה מתחלפת

מתכון שבמקור הוא מספר המתכונים "גם אבא יכול", ספר מעולה למתחילים בעולם הבישול. מתכון פשטידה בסיסית שבכל פעם אפשר לבחור לשים ירק אחר. המתכון מוצג עם שימוש בקישואים אך אפשר להחליף לכל ירק שאוהבים.

מצרכים למתכון

קישואים גדולים מגוררים 5
בצלים גדולים מגוררים 3
קמח תופח כוס וחצי
שמן זית שלושת רבעי כוס
שמן זית 2 כפות לשימון התבנית
תבלינים- כמון, כורכום. אפשר לשים את שניהם כפית מכל אחד
מלח כפית
פלפל שחור חצי כפית
ביצים 3
גבינה- צבוה מגוררת, פטה או כל מה שאוהבים חצי כוס


ההכנה

  • 1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • 2. במג'מיקס עם סכין דיסקה פומפיה בינונית מגררים את הקישואים ואת הבצל.
  • 3. מעבירים לקערה את הקישואים והבצל המגוררים, מוסיפים קמח, ביצים, שמן זית, תבלינים, ומי שמעוניין אפשר להוסיף גבינה צהובה מגוררת, פירורי פטה וכו'.
  • 4. משמנים תבנית אפייה בקוטר 22 ס"מ, או 2 תבניות אינגליש קייק ושופכים את הבלילה.
  • 5. מכניסים לתנור לאפייה של שעה וחצי עד שהפשטידה מתייצבת, כלומר כאשר נוגעים בה היא יציבה ולא רוטטת. אם היא עדין רוטטת ממשיכים לאפות לעוד 10 דקות נוספות.
  • 6. מוציאים מהתנור, מצננים.
  • 7. לאחר שהפשטידה מתקררת אפשר להכניס לאחסון במקרר או להקפיא ואפשר להוציא להפשרה וחימום קל בתנור בזמן הצורך.
תגיות: ללא חלב, תוספות.

1 תגובות
  1. מיכל ויצמן

    פשטידה מעולה! תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    אשמח לשמוע מכם ולהשיב לכל שאלה, אנא השאירו את פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם