קציצות עוף בנוסח טוניסאי

קציצות עוף עשירות בטעם ועלים ירוקים, וילדים מתים עליהן! חוטפים ישר מהתבנית!. למשקיעים שמכינים עם רוטב, רק להכין תוספת דגנים (אורז, קינואה, גריסים) והארוחה מוכנה.

מצרכים למתכון

מרכיבים לקציצות:
בשר חזה עוף טחון 500 גרם
תפוח אדמה מקולף 1
פירורי לחם 3 כפות
ביצה 1
שיני שום 4
פטרוזיליה 1/4 כוס
עלי כוסברה 1/4 כוס
כורכום 1/2 כפית
קינמון 1/2 כפית
מלח, פלפל שחור לפי הטעם
לרוטב:
שמן זית 1/4 כוס
שיני שום כתושות 3
עגבניות חתוכות 2
פפריקה מתוקה 1 כפית
פפריקה חריפה 1/2 כפית (לא חובה)
אגוז מוסקט 1/4 כפית (לא חובה)
כורכום 1/2 כפית
מלח, פלפל שחור לפי הטעם
מים רתוחים 2 כוסות
רסק עגבניות 2 כפות
אפונה קפואה/ שעועית ירוקה (למי שמעוניין) כוס אפונה/ 2 כוסות שעועית


ההכנה

  • 1. ניתן לאכול את הקציצות אפויות בתנור/מטוגנות כמו שהן, או להכין רוטב ולבשל בתוכו.
  • 2. שמים את כלל המצרכים, מלבד חזה העוף הטחון במג'ימיקס עם סכין חותכת וטוחנים.
  • 3. מעבירים את הבלילה לקערה, מוסיפים את חזה העוף הטחון ומערבבים .
  • 4. אפשרות ראשונה להכנת קציצות אפויות:
  • 5. מחממים תנור ל200 מעלות.
  • 6. פורסים נייר אפייה על תבנית אפייה, משמנים עם מברשת סיליקון טבולה בשמן זית.
  • 7. מכדררים את הקציצות, מניחים על תבנית האפייה עם מרווח של סנטימטר בין כל אחת.
  • 8. מברישים כל קציצה עם מברשת הסיליקון שטבולה בשמן זית, ומכניסים לתנור.
  • 9. אופים עד להשחמה.
  • 10. אפשרות שנייה להכנת הקציצות ברוטב:
  • 11. מכינים את הרוטב: מחממים בסיר נמוך/מחבת רחבה כרבע כוס שמן זית, מוסיפים שיני שום כתושות, עגבניות ותבלינים, ומטגנים כ-2 דקות.
  • 12. לאחר 2 דקות מוסיפים מים ורסק עגבניות מערבבים טוב, ומביאים לרתיחה.
  • 13. למי שמעוניין, בשלב זה אפשר להוסיף אפונה קפואה או שעועית ירוקה.
  • 14. מכדררים את הקציצות ומוסיפים אותן לרוטב.
  • 15. מבשלים על להבה נמוכה, כרבע שעה. לאחר כרבע שעה הופכים את הקציצות לצד השני וממשיכים לבשל עד שהרוטב מצטמצם.
תגיות: בשרי, ילדים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    אשמח לשמוע מכם ולהשיב לכל שאלה, אנא השאירו את פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם