פסטו בזיליקום

פסטו מאפשר לצרוך כמות גדולה של עלים ירוקים, שזה חלק קריטי בכל תפריט בריא. אבל מעבר לכך, הוא משדרג את הטעם של כל מנה וכל ארוחה. אני מורחת על הכריך, אני מוסיפה עוד שמן זית ויש לי רוטב לפסטה, משרה לבשר (עוף, בקר ודגים), טופו וירקות ונעזרת בכף או שניים ממנו לתיבול עוד מנות. ואיזה ריח.. אח...

מצרכים למתכון

כמות: כוס ממרח
עלי בזיליקום שטופים ומיובשים מהמים היטב (יש לדחוס את העלים בכוס) 3 כוסות
שיני שום 3
פרמז'ן מגורר (לא חובה אם מעדיפים טבעוני/פרווה) 1/4 כוס
שמן זית בכבישה קרה 1/2 כוס
צנוברים/קשיו/אגוזי מלך טבעיים 1/4 כוס
מלח בין 1/2 כפית לכפית שטוחה לפי הטעם
לימון 1/2 כף


ההכנה

  • 1. להכניס את כל המרכיבים למעבד מזון עם להב סכין, ולעבד ב"פולסים" עד לקבלת המרקם שאתם אוהבים.
  • 2. מידי פעם לעצור ולהוריד עם לקקן את העיסה מהצדדים, כדי שהכל יטחן טוב.
  • 3. לחלק לצנצנות מעוקרות מראש, לדאוג שאין בועות אוויר לפני. "סגירה" עם מעט שמן זית מעל וסגירה עם מכסה הצנצנת.
  • 4. לשמור במקרר שבוע-שבועיים. אם רוצים ישר לאחר ההכנה וסגירת הצנצנת להקפיא- נשמר טוב במקפיא ל-3 חודשים ולהעביר להפשרה לפני שימוש.
  • 5. * למשקיעים ניתן לקלות את הצנוברים על מחבת עד לקבלת גוון חום עדין ואז להכניס למעבד מזון.
  • 6. * ניתן לשחק עם עלים ירוקים אחרים במקום הבזיליקום: פטרוזיליה, כובסרה, שילובים מכל מיני.
תגיות: תוספות.

2 תגובות
  1. Finlay

    This is very interesting, You are a very skilled blogger. I have joined your rss feed and look forward to seeking more of your
    fantastic post. Also, I have shared your site in my social networks!

    Also visit my web page :: Twicsy

    • מיכל ויצמן

      thank you so much!

  2. Erick

    Hello just wanted to give you a brief heads up and let you know
    a few of the images aren't loading correctly.
    I'm not sure why but I think its a linking issue. I've tried it in two different web browsers
    and both show the same outcome.

    My website – Twicsy

    • מיכל ויצמן

      thank you so much for bringing me for my attention the problem. took me a bit time but i think i finally solved it.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    אשמח לשמוע מכם ולהשיב לכל שאלה, אנא השאירו את פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם