עוף בשקית קוקי

מצרכים למתכון

כרעיים מחולקים ללא עור 4
תפוחי אדמה בינונים חתוכים לקוביות גדולות 2
גזרים מקלופים, פרוסות לעיגולים עבים (כ-1 ס"מ) 2
זוקיני גדולים פרוסים לעיגולים עבים 2
בטטה בינונית קלופה וחתוכה לקוביות גדולות 1
שיני שום שלמות ומקולפות 6
בצל גדול קלוף וחתוך לרבעים 1
שמן זית 1/2 כוס
לימון חצי לימון
פפריקה מתוקה 1 כף
תבלין לעוף 1 כף
פלפל שחור טחון 1 כף
מלח 1 כף
שקית קוקי לאפיה 1 שקית
אפשרות שנייה לעוף שחום ומתקתק: להוסיף סילאן או סויה 1/2 כוס סילאן 1/4 כוס סויה
אפשרות שלישית: להוריד את התבלין לעוף (ואפשר גם את הפפריקה) ולהוסיף במקום, עשבי תיבול- רוזמרין, טימין, אורגנו, מיורן- אפשר גם שילוב ביניהם 2 כפות


ההכנה

  • 1. מכניסים את כל המרכיבים לשקית קוקי, מעט סוחטים את הלימון ומכניסים גם אותו.
  • 2. סוגרים היטב, מנערים עד שהכל מעורבב היטב.
  • 3. מניחים את השקית על תבנית (מומלץ שיהיה עליה נייר אפיה להקל על הניקיון), מחוררים 4 חורים קטנים בחלק העליון של השקית בעזרת קיסם או מזלג.
  • 4. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך שעה ורבע.
  • 5. פותחים בזהירות את הסגירה- יוצאים הרבה אדים חמים ומגישים חם.
  • 6. למי שאוהב את העוף שלו מעט שחום יותר וקריספי, אפשר לאחר הפתיחה לשפוך את תכולת השקית לתבנית המרופדת נייר אפייה ולתת עוד 10 דקות של אפייה על 220 מעלות.
  • 7. הערה: ניתן לשחק עם הרכב הירקות: פלפלים, פטריות, קולורבי, ארטישוק ירושלמי, הכל הולך.
תגיות: בשרי, ילדים.

1 תגובות
  1. ללה

    כף מלח זה המון !! מספיק 2 כפיות

    • מיכל ויצמן

      מעולה. כל אחד לפי הטעם. הכי טוב להמעיט במלח.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    אשמח לשמוע מכם ולהשיב לכל שאלה, אנא השאירו את פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם