פריטטה

6-8 מנות, חלבי + ללא גלוטן, 15 דקות עבודה, שעה זמן כולל

מצרכים למתכון

בטטה קלופה 1 בגודל בינוני
בצל סגול קלוף 1 בגודל בינוני
פלפל אדום רגיל 1 רגיל/ 2/3 מאורכים קטנים.
פטרוזיליה טרייה (אפשר גם עשבי תיבול אחרים כמו שמיר, כוסברה, בזיליקום ובצל ירוק 1/2 צרור
שמן זית לטיגון הירקות 2/3 כפות
שמן זית לטיגון הפריטטה 1 כף
ביצים 6
גבינה צהובה או מלוחה, מגוררת או חתוכה לקוביות בינוניות 50-100 גרם
מלח דק כפית שטוחה
מים 3/4 כוס


ההכנה

  • 1. הכנת הירקות:
  • 2. מחממים תנור ל- 200 מעלות (חום עליון תחתון רגיל, לא טורבו).
  • 3. חותכים את הבטטה, הבצל והפלפל לקוביות בגודל בינוני.
  • 4. קוצצים את הפטרוזיליה.
  • 5. במחבת המתאימה לתנור או סיר רחב ושטוח (השתמשתי בקוטר 26) שמים את זמן הזית והבצל הסגול. ממקמים מעל להבנה ומטגנים 2-3 דקות, עד שהבצל מתרכך מעט.
  • 6. מוסיפים את קוביות הבטטה ומטגנים 2-3 דקות נוספות
  • 7. מוסיפים את קוביות הפלפלים ו3/4 כוס מים.
  • 8. סוגרים את המכסה וממשיכים לבשל מעל להבה בינונית-גבוהה 15 דקות, או עד שהבטטה מתרככת לחלוטין. חשוב מדי פעם להציץ ולראות שנשארו מים בסיר. אם כולם התאדו ואתם מתחילים לשמוע רעשי טיגון, תוסיפו עוד מים.
  • 9. כשהבטטה רכה לגמרי, ממשיכים לבשל מעל להבה גבוהה 2-3 דקות נוספות או עד שאין מים בתחתית המחבת.
  • 10. יוצרים את הבלילה והפריטטה:
  • 11. בקערה גדולה טורפים את הביצים. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ואת קוביות הגבינה המלוחה/צהובה ומערבבים.
  • 12. יוצקים לקערה את תכולת המחבת ומערבבים בעדינות (כדי לא למעוך את הבטטה) עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • 13. מוסיפים למחבת/סיר עוד כף שמן. שופכים בזהירות את תערובת הפריטטה פנימה.
  • 14. מבשלים מעל לבנה בינונית-גובהה 5 דקות בערך, או עד ששולי הפריטטה מתייצבים.
  • 15. מעבירים את הכלי עם הפריטטה לתנור ואופים עוד 10-20 דקות, או עד שמרכז הפריטטה יציב לחלוטין (לוחצים על מרכז הפריטטה עם כף, צריך להיות יציב לחלוטין).
  • 16. מוציאים מהתנור, נותנים לפריטטה להתקרר מעט, ואז מוציאים לצלחת ומגישים.
  • 17. פריסטייל: תזכרו את העיקרון: הירקות צריכים להיות רכים כשהם נכנסים לתערובת הביצים, אז אתם יכולים להקפיץ אותם במחבת מספק דקות אם מדובר בירקות כמו קישוא, כרישה, עגבניות שרי ופטריות. או להשתמש בירקות קלויים (אנטיפסטי).
  • 18. טבעוני: במקום הביצים והגבינות שמים במעבד מזון: חבילה (350 גרם) טופו משי, 6 כפות קמח חומוס או קמח עדשים כתומות, כף גדושה ממרח מיסו ו-1/2 כוס מים. טוחנים למרקם חלק ואל הבלילה הזו מוסיפים את הירקות המוכנים ועשבי התיבול. במקום לטגן פשוט מעבירים לתבנית משומנת בקוטר 26 ואופים ב180 מעלות 30-40 דקות עד שיציב (התערובת מעט רכה כשהיא מוכנה אבל היא ממשיכה להתייצב במקרר).
  • 19. ללא לקטוז: מכינים בלי הגבינות, עדיין טעים.
  • 20. אפשר לשחק עם עשבי התיבול (מוסבר במצרכים למתכון)
  • 21. אם אין מחבת מתאימה אפשר לאפות את התערובת בכל תבנית בגודל דומה קוטר 26 או מלבנית 20.
  • 22. במקום להעביר לתנור, אפשר גם לבשל רק על הכיריים עם מכסה מעל להבה נמוכה 20-40 דקות או עד שעשויי.
תגיות: חלבי, ללא גלוטן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    אשמח לשמוע מכם ולהשיב לכל שאלה, אנא השאירו את פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם