מרק עדשים, מנגולד ותרד

מרק עשיר בעלים ירוקים, טעמים חמים וחמצמצות נהדרת של הלימון.

מצרכים למתכון

בצלים בינוניים או כרישה (קצוצים דק) 2
שמן זית רבע כוס לטיגון
עדשים ירוקות 2 כוסות
מנגולד צרור קצוץ גס
עלי תרד טריים 400 גרם קצוצים גס
עלי כוסברה 1/2 צרור קצוץ דק
כמון כפית
רסק עגבניות 2 כפות
קוביות שום קפוא 2 יחידות
מלח פלפל לפי הטעם
מיץ לימון לפי הטעם


ההכנה

  • 1. קוצצים קטן 2 בצלים בינוניים/ 1 כרישה גדולה ומטגנים ברבע כוס שמן זית
  • 2. מוסיפים 2 כוסות עדשים ירוקות, מערבבים ומכסים במים רתוחים שמגיעים עד לגובה של כ10 ס"מ מעל הירקות.
  • 3. מבשלים כחצי שעה
  • 4. מוסיפים את המנגולד, עלי תרד, כוסברה, רסק עגבניות, כמון, שום, מלח ופלפל.
  • 5. נותנים לזה לרתוח, מבשלים עד לריכוך. טועמים מתקנים תיבול במידת הצורך.
  • 6. אחרי שהמרק מוכן מוסיפים מיץ לימון לפי הטעם.
  • 7. *במידה ויש ילדים שלא אוהבים חתיכות גדולות של הירקות, אפשר לקצוץ אותם במעבד במזון דק ואז להוסיף למרק.
  • 8. בתיאבון!

2 תגובות
  1. רוית

    יצא מעולה!

    • מיכל ויצמן

      בתיאבון!

  2. ליליאנוש

    אעשה זאת

    • מיכל ויצמן

      תעדכני איך יצא (:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    אשמח לשמוע מכם ולהשיב לכל שאלה, אנא השאירו את פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם