סלט ירקות מרענן

סלט בסגנון אסיאתי ברוטב חמאת בוטנים, אפשר לאכול אותו כמו שהוא ואפשר להוסיף לו נודלס, חזה עוף, קוביות טופו מוקפץ ויש לכם ארוחה מלאה.

מצרכים למתכון

כרוב לבן חתוך לרצועות 1/4
כרוב סגול חתוך לרצועות 1/4
נבטים סינים כוס
פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות באורך 5 ס"מ 1 יחידה
פרוסות דקות של חצאי מלפפונים 2 יחידות
כוסברה קצוצה צרור
שומשום קלוי קלות 4 כפות
לרוטב:
חמאת בוטנים טבעית חלקה 1/3 כוס
מיץ לימון סחוט טרי 2 כפות
חומץ אורז 1.5 כפות
רוטב סויה תמרי (יש גם ללא גלוטן) 2.5 כפות
דבש לא מחומם 3 כפות
ג'ינג'ר מגורד דק 2 כפיות
קוביית שום קפוא 1


ההכנה

  • 1. מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב בקערה עד אשר מתאחדים. אפשר לערבב במוט בלנדר לקבלת מרקם חלק.
  • 2. בקערה גדולה מניחים את כל מרכיבי הסלט, מערבבים עד אשר כל הירקות מצופים ברוטב ומגישים!
  • 3. *אפשר להוסיף פרוסות של צנון יפני ואבוקדו.
  • 4. *אפשר להוסיף קוביות טופו מוקפצות עם מעט שמן זית, סויה וסילאן או רצועות חזה עוף.
  • 5. *כדי להפוך סלט לארוחה מלאה- תכינו כמות כפולה של הרוטב ונודלס דקים (שעועית, סובה או אורז) ותערבבו.
  • 6. *אפשר להחליף את השומשום לשבבי בוטנים או אגוזי מלך
  • 7. מי שאוהב חריפות יכול להוסיף פלפל חריף לפי הטעם ולטחון אותו בתוך הרוטב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    אשמח לשמוע מכם ולהשיב לכל שאלה, אנא השאירו את פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם