מרק עוף וירקות

אמא שלי קוראת לזה "jewish penicillin", וכל יהודי מכל מוצא תמיד יעשה את החיבור שלא מרגישים טוב- אוכלים מרק עוף. אני גדלתי על מרק עוף צח פולני עם אטריות (כבודו במקומו מונח) אבל שסבתא שלי לא תדע, אני פחות אוהבת. האטריות בדרך כלל מקמח לבן וחסר לי תוכן. אז כשגדלתי הכנתי לעצמי מרק עוף עם ירקות שמרגיש לי בריאות אמיתית.

מצרכים למתכון

כרעי עוף מחולקים לירך ושוק (אני מעדיפה ללא העור) 3
בצל בינוני פרוס וחתוך לפסים 1
גזרים בינוניים קלופים וחתוכים לפרוסות עבות וחצויות 4
תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות 2
קישואי זוקיני בינוניים ופרוסים לפרוסות עבות וחצויות 2
חתיכת דלעת בינונית, להוריד קליפה ולחתוך לקוביות גדולות 1
גבעולי סלרי פרוס דק 2
צרור פטרוזיליה קצוצה 1/4
מלח 2 כפיות
פלפל שחור 1/2 כפית
כורכום 1 כף
קוביות שום כתוש 3
כוס שמן זית בכבישה קרה 1/4


ההכנה

  • 1. שופכים זמן זית לסיר גדול, מחממים מעט ומוסיפים את הבצל.
  • 2. מטגנים קלות ומוסיפים את העוף. מטגנים עד שהעוף מחליף צבע מכל הצדדים.
  • 3. מוסיפים 2 ליטר מים רותחים, סוגרים עם מכסה, מביאים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה.
  • 4. בינתיים קולפים תפוחי אדמה, גזרים, דלעת וקישוא (את הקישוא אפשר להשאיר עם הקליפה) וחותכים לחתיכות בינוניות.
  • 5. שוטפים סלרי ופטרוזיליה וקוצצים.
  • 6. מוסיפים את כל הירקות, העלים הירוקים והתבלינים וממשיכים לבשל עוד חצי שעה.
  • 7. טועמים ומוסיפים עוד תבלינים במידת הצורך.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    אשמח לשמוע מכם ולהשיב לכל שאלה, אנא השאירו את פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם