המתכון כאן הוא בסיס נהדר וממנו אפשר להיות יצירתיים: להוסיף שומשום, זרעי צ'יה, גרעיני חמנייה. להחביא תוספות לחיזוק הילדודים כמו אבקת מורינגה, אבקות ויטמינים- להפוך את זה לחטיף אנרגיה מושלם!
מצרכים למתכון
חמאת שקדים
1/2 כוס
דבש (לא מחומם ומגובש)
3/4 כוס (למי שאוהב מתוק יותר- 1 כוס)
טחינה גולמית
1 כוס
קקאו (עדיפות לנא)
3 כפות
פצפוצי אורז תפוחים (עדיפות לסוג הדק)
4 כוסות
ההכנה
1. שמים בסיר את חמאת השקדים, דבש, טחינה גולמית וקקאו על אש נמוכה ומערבבים רק עד קבלת תערובת אחידה וחלקה. להיזהר לא לחמם מידי- אנחנו רוצים לשמור על הערכים התזונתיים.
2. מוסיפים את פצפוצי האורז ומערבבים היטב לקבלת עיסה אחידה.
3. יוצקים את התערובת לתבנית מלבנית מסיליקון או תבנית מצופה בנייר אפייה ומשטחים בעזרת כף.
4. מכניסים להקפאה למשך כחצי שעה להתייצבות.
5. מוציאים מהתבנית וחותכים למלבנים/ריבועים.
6. לאחר ההוצאה מהמקפיא אפשר לזלף לקישוט ממרח חמאת שקדים- לא חייב.
7. מסדרים בקופסה: אני מפרידה בין שכבה לשכבה עם נייר אפייה. שומרים במקפיא.
8. הערות:
9. אפשר להחליף את הקקאו בחצי חבילת שוקולד מריר
10. אפשר להחליף את החמאת שקדים בחמאת בוטנים (פחות מומלץ כי החמאות בוטנים הקיימות הן מבוטנים קלויים ולכן פחות בריא)