פסטה עגבניות וארטישוק

משוגעת על ארטישוקים, מבחינתי הם משדרגים הכול! רוטב משגע ב-5 דקות עבודה.

מצרכים למתכון

פסטה דורום (אפשר גם פסטה מאורז או עדשים) 1/2 חבילה
שימורים ארטישוק חתוך 1 קופסא של 1/2 קילו
עגבניות שרי/ עגבניות אשכולות או תמר 20 יחידות/ 5 יחידות
שמן זית 1/4 כוס
קוביות שום כתוש קפוא 2
עלי אורגנו/ בזיליקום קצוצים 2-3 ענפים
מלח לפי הטעם


ההכנה

  • 1. מרתיחים מים בסיר של פסטה.
  • 2. מבשלים את הפסטה בהתאם להוראות על השקית- כל פסטה יש לה את הזמנים שלה. מסננים, שוטפים קלות במים קרירים ומניחים בצד. מומלץ לשמור חלק מהמי בישול להוסיף לרוטב.
  • 3. 3. במחבת שמים שמן זית, עגבניות קלופות חתוכות גס ושום, מרככים ומערבבים במשך 5 דקות.
  • 4. מוסיפים את חתיכות הארטישוק ומערבבים.
  • 5. מוסיפים את המלח והאורגנו, ומערבבים את הפסטה עם הרוטב. ניתן להוסיף כ1/4 כוס מים חמים בהתאם לצורך- שלא יתייבש.
  • 6. ממשיכים לבשל עוד 5 דקות, מוסיפים את הפסטה ומערבבים.
  • 7. להגיש ולהתענג על כל ביס!
  • 8. אפשר להשתמש בקופסת שימורים של עגבניות מקולפות וחתוכיות לקוביות אם רוצים לקצר תהליכים.
  • 9. שדרוגים: • להוסיף חצאי זיתים שחורים (עדיפות לקלמטה). • לפני הגשה לפזר חתיכות גסות של מוצרלה טרייה או גבינת עיזים לבנה בסגנון כמו "פרומעז".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    אשמח לשמוע מכם ולהשיב לכל שאלה, אנא השאירו את פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם