פשטידת פטריות ללא גלוטן

פשטידה

מתכון מעולה לבסיס לפשטידה ללא גלוטן עם אופציה לטבעונית. הפשטידה במתכון כאן היא עם פטריות אבל אפשר להחליף לכל ירק ועלים שרוצים.

מצרכים למתכון

תבנית אפייה קוטר 24
או אינגלישקייק 2
בצל בינוני פרוס דק 1
פטריות משני סוגים (לפחות) 2 סלסלות
שמן זית בכבישה קרה 1/2 כוס
ביצים 2
קמח שיבולת שועל (אפשר ללא גלוטן) 1 כוס
קמח שקדים 1/2 כוס
ענפי בזיליקום- מופרדים וקצוצים גס 3/2 לפי הטעם
מלח 1 כפית
אבקת אפייה 1 כפית
פלפל שחור 1/2 כפית
מים 1/2 כוס
אפשרי להוסיף:
שום קפוא 1 קובייה
גבינת עיזים סגנון גאודה/תום מגורדת 150 גרם
פטה עיזים מפוררת 150 גרם
אופציה לטבעונית:
זרעי צ'יה 2 כפות


ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל180 מעלות.
  • 2. חותכים את הבצל לפרוסות דקות.
  • 3. שוטפים את הפטריות וחותכים גס.
  • 4. בסיר מטגנים את הבצל עם שמן זית בערך כ-10 דקות על אש נמוכה כדי שלא יישרף.
  • 5. לאחר שהבצל מגיע לשקיפות מוסיפים את הפטריות (עכשיו אפשר להגביר את האש).
  • 6. לאחר שהפטריות מתרככות מורידים מהראש ומוסיפים את שאר המרכיבים.
  • 7. משמנים את התבנית במעט שמן זית ושופכים את הבלילה.
  • 8. מעבירים לתנור לאפייה של כ-25 דקות ועד שרואים שהחלק העליון השחים מעט.
  • 9. מצננים מעט כדי לתת לפשטידה להתייצב ואוכלים- בתיאבון!
  • 10. אופציה לפשטידת טבעונית: להשרות כרבע שעה 2 כפות זרעי צ'יה עם 2/3 כוס מים, עד שהמרקם הופך להיות כמו ג'לי ולאחר מכן להוסיף לבלילה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    אשמח לשמוע מכם ולהשיב לכל שאלה, אנא השאירו את פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם