מחפשים מתכון שלא דורש הרבה עבודה ויוצא טעים ברמה שהילדים מלקקים את האצבעות ?! הגעתם למתכון המדויק !
במידה ואני רוצה להכניס לילד מורינגה/תוסף בריאות אחר, זו הדרך בה ניתן "להחביא" אותו ולתת לו מבלי שירגיש.
מעדן מרענן לפתוח אתו את הבוקר ונשנוש נפלא בין ארוחות. קל הכנה, קריר ואפשר להכין מראש עד ארבעה ימים קדימה! תנסו את זה, בעיניי הוא כייפי וטעים. לגיוון תשחקו עם הפירות והתיבול ותקבלו כל פעם מעדן חדש!
אני תמיד מחפשת פתרונות לארוחת בוקר כיפית, קלה וכמה שיותר בריאה. מפה לשם, שיחקתי וערבבתי ובסוף התקבל המתכון הזה שהוא יוצא לי מדויק לגודל מחבת קלאסי של חביתת יחיד. המאמץ שנדרש גם שווה להכנת חביתה- מעבר לאיסוף המצרכים שהוא קצת יותר מרק ביצה, אך התוצאה היא ממש ארוחה שלמה (מקבלים את כל אבות המזון שצריך), משביעה, מפנקת וטעימה. מי שרוצה עוד יותר להקל- ניתן להגדיל כמויות ולהכין בבת-אחת מספר פנקייקים ולאחסן בקופסה סגורה במקרר לבקרים הבאים. עובר גם הקפאה נהדר. קיצר, לגמרי סופר של פנקייק!
מרק שמסמל את החורף עבורי, למרות שהיום ניתן להשיג פטריות כל השנה. כשאתם מצטיידים במצרכים קחו בחשבון שכמה שיותר פטריות יותר טוב בעיניי. לכו למדף הפטריות בירקניה ותוסיפו לעגלה שלכם סלסילה מכל סוג שיש. הן כולן טעימות ואי אפשר לטעות בשילובים- הן כולן משתלבות נהדר ביחד.
היו היה פעם כשהייתי בת 21, נסעתי לגרנדה בדרום ספרד ללמוד פלמנקו וספרדית. ליד בית ההארחה שהתגוררתי בו הייתה מסעדה מרוקאית מעולה שהכינו קוסקוס ותבשילי טאג'ין מעולים. התמכרתי למקום! שם גיליתי את המנה המדהימה של כרעיים של עוף עם פירות יבשים מוגש עם קוסקוס. לפעמים היו מכניסים פנימה גרגירי חומוס, לפעמים שקדים מולבנים ולפעמים קוביות גדולות של דלעת. הייתי ממש מלקקת את הצלחת. כשחזרתי לישראל, הטעם בפה לא עזב אותי והייתי חייבת לנסות להכין משהו שלפחות יספק את הגעגוע, כי להכין תבשיל בבישול איטי בטאג'ין, אין לי סבלנות להכין. הנה לכם המתכון, והאמת, על אף שאין לי שום מוצא שיש לו "זכויות" על קוסקוס- וואלה יצא טעים!
לחם טחינה מתקתק, פשוט וקל להכנה שילדים אוהבים. ניתן להכין בצורת מאפינס, טעם שהוא בין לחמנייה לעוגה, הילדים יוצאים עם חוויה מתוקה ובריאה וגם נוח לשלוח בקופסת אוכל.
בעיניי שקשוקה היא ה-התגלמות של ארוחת בוקר מפנקת ומושקעת. הריח, הרוטב העסיסי, הטעם העשיר. גאונות. כמו חיבוק חם ומזין.