גריסי פנינה ואפונה ברוטב עגבניות

מצרכים למתכון

גריסי פנינה שטופים ומסוננים 1.5 כוס
מים 1.5
אפונה ירוקה קפואה 1/2 כוס
שמן זית כתית מעולה 2 כפות
מלח ים אטלנטי 1/2 כפית
פלפל שחור 1/2 כפית
רוטב עגבניות:
עגבניות גדולות ובשלות, מרוסקות או קצוצחות דק במעבד מזון 4/5
חבילה קטנה של רסק עגבניות אורגני 1
גזרים חתוכים לטבעות דקות/קוביות קטנות/מגורר 2
גבעולי סלרי קצוצים דק 2
בצל חתוך לקוביות/מגורר 1
שמן זית 2 כפות
שיני שום פרוסות 2
מים 1 כוס


ההכנה

  • 1. מבשלים את כל מרכיבי הרוטב על אש קטנה כ-20 דקות.
  • 2. מוסיפים את הגריסים ואת המים שלהם וממשיכים לבשל כחצי שעה נוספת בסיר מכוסה.
  • 3. מוסיפים את האפונה, מבשלים 10 דקות נוספות.
  • 4. מכבים את האש, מוספים את שמן הזית, מלח ים אטלנטי ופלפל שחור לפי הטעם.
  • 5. הערה: את הבצל, שום, גזר, סלרי ועגבניות אני מעדיפה לקצוץ דק במעבד מזון. לרוב ילדים לא אוהבים שיש "חתיכות".
תגיות: תוספות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    אשמח לשמוע מכם ולהשיב לכל שאלה, אנא השאירו את פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם