לחמניות עם זיתים של סבתא מזל

מצרכים למתכון

יוגורט/ גבינה לבנה/אשל 1 כוס
קמח כוסמין מלא 1/2 1 כוסות
קמח רגיל 1 כוס
אבקת אפייה 1 שקית
מלח דק 1/4 כפית
מים 3 כפות
זיתים קטנים ללא גלעין/ זיתים פרוסים 2 כוסות
ביצה 1
שומשום/ שומשום שחור/ מלח גס אופציונלי לפיזור מעל


ההכנה

  • 1. לערבב את כל הרכיבים יחד.
  • 2. ללוש היטב לבצק אחיד וחלק.
  • 3. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
  • 4. מחממים תנור ל180 מעלות ומוציאים את הבצק מהניילון .
  • 5. עם מעט קמח על הידיים, לוקחים כמות קטנה של בצק ויוצרים עיגול מעט שטוח.
  • 6. במרכז העיגול מניחים זית או שניים ללא גלעין. אפשר גם זיתים פרוסים.
  • 7. אוספים את הקצוות של העיגול לכדור סגור, כאשר הזיתים יוצאים באמצע.
  • 8. מהדקים היטב ויוצרים כדור חלק.
  • 9. מניחים בתבנית עם נייר אפייה וממשיכים כך להכין עוד כדורים ממולאים. מניחים כל כדור במרווחים של כ-20 ס"מ בין אחד לשני.
  • 10. אופציונלי: לערבב ביצה בקערה ועם מברשת להבריש את הביצה על החלק העליון של הכדורים. מפזרים מעל את התוספת הרצויה.
  • 11. מכניסים לתנור עד לקבלת צבע חום יפה, כרבע שעה.
  • 12. לתת להצטנן מעט ובתיאבון!

1 תגובות
  1. ניב אסף

    וואי מושלמות. הילדים טרפו. תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    אשמח לשמוע מכם ולהשיב לכל שאלה, אנא השאירו את פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם