מרק פטריות עשיר

מרק שמסמל את החורף עבורי, למרות שהיום ניתן להשיג פטריות כל השנה. כשאתם מצטיידים במצרכים קחו בחשבון שכמה שיותר פטריות יותר טוב בעיניי. לכו למדף הפטריות בירקניה ותוסיפו לעגלה שלכם סלסילה מכל סוג שיש. הן כולן טעימות ואי אפשר לטעות בשילובים- הן כולן משתלבות נהדר ביחד.

מצרכים למתכון

שמן זית 1/4 כוס
בצל/כרישה 2
סלסילת פטריות שמפיניון 2
סלסילת פטריות פורטבלו 2
סלסילת פטריות מסוג נוסף 2
קוביות שום קפוא
עלי טימין 1 כפית
מלח ופלפל לפי הטעם
קורנפלור 2 כפות (רשות)
יין לבן 1 כוס (רשות)
גריסי פנינה 1/2 כוס (רשות)
מים רתוחים 4-5 כוסות


ההכנה

  • 1. בבחירת הפטריות הנוספות, ממליצה לא לוותר על פטריות יער/מלך היער ואז להוסיף ממה שיש שימג'י/שיטאקה וכו'.
  • 2. לקצוץ את הבצלים דק ככל האפשר.
  • 3. מחממים את השמן זית בסיר בינוני ומטגנים את הבצל על אש בינונית עד לריכוך.
  • 4. במקביל חותכים גס את הפטריות הטריות. אפשר לשחק- חלק לחתוך גס וחלק לקצוץ דק יותר לקבלת מרקם מגוון.
  • 5. מוסיפים את הפטריות לסיר ומטגנים כ-10 דקות.
  • 6. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב. (כאן ניתן גם להוסיף את הגריסי פנינה).
  • 7. מוסיפים את כל שאר המרכיבים. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
  • 8. מבשלים עוד רבע שעה עד להסמכה (אם הוספנו גריסים לבשל 45 דקות).
  • 9. טועמים ומתקנים טיבול ובתיאבון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    אשמח לשמוע מכם ולהשיב לכל שאלה, אנא השאירו את פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם