אני ממש אוהבת סלט טאבולה טוב ועשיר, בכלל סלטים שעמוסים בעלים ירוקים. הבעיה שהבורגול שנהוג לשלב בסלט אינו מתאים לתפריט התזונתי של רוב האנשים. קינואה לעומת זאת, דגן ללא גלוטן, קלה לעיכול והיא ממש אוצר תזונתי. יוצא טעים וזה לחלוטין אחד מסלטי הקבע אצלי בבית. נשמר נהדר במקרר כמה ימים (כ-3 ימים) ואחלה פתרון למנה בפיקניק.
מצרכים למתכון
קינואה מבושלת
2 כוסות
צרור פטרוזיליה
2
עלי נענע
6 ענפים
גבעולי בצל ירוק (לא חובה)
4-5
עגבנייה (לא חובה)
2
מיץ לימון סחוט טרי
1
שמן זית
10 כפות (לפי הטעם)
מלח דק ופלפל שחור גרוס
לפי הטעם
ההכנה
1. מכינים את הקינואה לפי הוראות על השקית.
2. מפרידים בגסות את העלים של הפטרוזיליה ונענע מהגבעולים. שוטפים היטב.
3. קוצצים את הפטרוזיליה, נענע ובצל הכי דק שניתן.
4. חותכים את העגבנייה לקוביות קטנות ככל שאפשר. (אפשר לוותר על עגבנייה).
5. מערבבים יחד את כלל המרכיבים: קינואה, העלים הירוקים, העגבנייה והתיבול אני אוהבת לשים 2 לימונים שלמים, אבל כל אחד לפי הטעם שלו.
6. בתיאבון!
7. הערה: מי שאוהב אפשר להוסיף גרעיני חמנייה ודלעת או אגוזי מלך קצוצים גס.