תבשיל עוף ופירות יבשים

היו היה פעם כשהייתי בת 21, נסעתי לגרנדה בדרום ספרד ללמוד פלמנקו וספרדית. ליד בית ההארחה שהתגוררתי בו הייתה מסעדה מרוקאית מעולה שהכינו קוסקוס ותבשילי טאג'ין מעולים. התמכרתי למקום! שם גיליתי את המנה המדהימה של כרעיים של עוף עם פירות יבשים מוגש עם קוסקוס. לפעמים היו מכניסים פנימה גרגירי חומוס, לפעמים שקדים מולבנים ולפעמים קוביות גדולות של דלעת. הייתי ממש מלקקת את הצלחת. כשחזרתי לישראל, הטעם בפה לא עזב אותי והייתי חייבת לנסות להכין משהו שלפחות יספק את הגעגוע, כי להכין תבשיל בבישול איטי בטאג'ין, אין לי סבלנות להכין. הנה לכם המתכון, והאמת, על אף שאין לי שום מוצא שיש לו "זכויות" על קוסקוס- וואלה יצא טעים!

מצרכים למתכון

כרעים מחולקים ללא עור 6 חתיכות
שמן זית 1/2 כוס
בצל גדול פרוס דק 1-2 יחידות
קוביות שום קפוא 4 יחידות
אבקת מרק או ציר עוף 1 כף
מלח 1 כף
פלפל שחור 1 כפית
כמון 1 כפית
קינמון 1/4 כפית
אגוז מוסקט 1/8 כפית
עלי דפנה 2
פפריקה מתוקה 1 כף
שזיפים מיובשים ללא גלעין 1 כוס
צימוקים 1 כוס
משמש מיובש 1 כוס
מים 4 כוסות
אופציה:
שקדים מולבשים חצויים 100 גרם
קוביות דלעת גדולות לפי הטעם
פרוסות פלפל אדום חריף לפי הטעם
תוספות: קוסקוס/אורז/פירה


ההכנה

  • 1. פורסים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות.
  • 2. מוסיפים את העוף ומטגנים קלות מכל צדדיו עד שהעוף מחליף צבע (לשים לב שלא נשרף).
  • 3. מוסיפים את שאר המרכיבים מלבד המים (או ציר עוף) ומערבבים טוב.
  • 4. מוסיפים את המים מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
  • 5. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש, מערבבים טוב ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם. מידי פעם לערבב כדי שהעוף יקבל צבע מכל צדדיו ולא ידבק לתחתית.
  • 6. להכין את התוספת, בתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    אשמח לשמוע מכם ולהשיב לכל שאלה, אנא השאירו את פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם