גרנולה ביתית

מתכון שבמקור הוא מבלוג האוכל הנהדר של עידית נרקיס, המתכון התגלגל אלי מגיסתי. אצלנו בבית גרנולה זה מצרך בסיסי שתמיד חובה שיהיה. מנשנשים כמו שזה "סתם על הדרך", ארוחת ביניים קלה עם יוגורט או חלב, וכשרוצים להשקיע גם חותכים פירות טריים ויש ממש מעדן. 5 דקות עבודה, 20 דקות בתנור לצנן- ומוכן!.

מצרכים למתכון

שיבולת שועל שלמה (לא אינסטנט) 500 גרם
פקאן טבעי 120 גרם
שבבי שקדים, או שקדים שלמים (מולבנים או עם קליפה) 120 גרם
חמוציות מיובשות 120 גרם
גרעיני חמנייה קלופים 100 גרם
גרעיני דלעת קלופים 100 גרם
שמן זית 1/4 כוס
דבש/סילאן/מייפל או ערבוב של שניים מהם בין 1/2 ל-3/4 כוס
מלח 1/2 כפית


ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל170 מעלות, על טורבו (אם יש לכם).
  • 2. קוצצים גס את הפקאנים ואת החמוציות.
  • 3. אם משתמשים בשקדים שלמים עם קליפה, קצצו גם אותם.
  • 4. אפשר לשחק, ובמקום פקאנים או שקדים לשים מה שיש: אגוזי מלך, קשיו, אגוזי לוז. שמים רק מה שאוהבים.
  • 5. מערבבים יחד בקערה את כל הרכיבים, מעבירים לשתי תבניות גדולות המרופדות בנייר אפייה, משטחים, ולתנור.
  • 6. אופים כ-20 דקות אם אתם אוהבים גרנולה זהובה או בהירה. או אופים כ-25 דקות אם אתם אוהבים גרנולה פציחה וכהה יותר.
  • 7. מוציאים את התבניות מהתנור ומצננים לחלוטין. האוויר הפתוח עוזר ליישוב הגרנולה.
  • 8. אני מראש מכינה כמות כפולה, מחלקת לכמה קופסאות ומאחסנת חלק במקפיא לשמירה על טריות- זה נגמר מהר משום מה. על אף שיש כיום מבחן גדול של גרנולה בסופרים, רובן לא לטעמי או מכילות רכיבים לא רצויים. אנחנו אוכלים עם יוגורט כבשים נהדר או עם חלב שיבולת שועל. אך כמובן שכל אחד מוזמן להתאים את זה איך שהוא רגיל ואוהב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    אשמח לשמוע מכם ולהשיב לכל שאלה, אנא השאירו את פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם