חביתה מקמח חומוס ועדשים כתומות

מנה פשוטה ומזינה אבל בשביל שיצא טעים רצוי: לא להשתמש רק בקמח חומוס (לא טעים) ושנית, לדאוג שהבלילה תהיה יחסית נוזלית. אני מכינה כחביתיות קטנות כדי שישמש גם כנשנוש בין ארוחות וכשצריך לקחת משהו "לדרך" או לפיקניק.

מצרכים למתכון

קמח חומוס 1/4 כוס
קמח עדשים כתומות 1/4 כוס
אבקת אפייה טבעית 1/2 כפית
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
מים חמימים 1/2-1/3 כוס
קישוא קטן מגורד 1
עשבי תיבול 4 כפות
שמן זית 1 כף


ההכנה

  • 1. בקערה שמים קמח חומוס, קמח עדשים כתומות ותבלינים ומערבבים.
  • 2. מוסיפים בהדרגה את המים וממשיכים לערבב לתערובת אחידה וחלקה (ללא גושים).
  • 3. מוסיפים לקערה את הקישוא המגורד ואת עשבי התיבול הקצוצים ומערבבים. *במידת הצורך אפשר להוסיף מים בהדרגה.
  • 4. מחממים היטב מחבת עם כף שמן- חשוב שהשמן יהיה חם אך שלא יישרף. יוצקים את תערובת הבלילה למחבת ומשטחים אותה על כל פני המחבת. מטגנים בערך כ-3 דקות עד להשחמה של צד אחד ולאחר מכן הופכים לצד השני ומחכים עוד כבערך 3 דקות להשחמה.
  • 5. הערות:
  • 6. אפשר להחליף את הקישוא ועשבי התיבול לכל ירק שאתם אוהבים- גזר מגורד, עלי מנגולד קצוצים, כרישה, בצל ירוק/לבן/סגול או כל דבר אחר שאתם אוהבים.
  • 7. חשוב שהבלילה תהיה דלילה, ובשלב הטיגון לשטח אותה היטב על כל פני המחבת בכדי שכל חלקי החביתה יקבלו חום ויטוגנו היטב.
  • 8. לחכות שיצטנן מעט ובתיאבון!
  • 9. *לקמח קטניות צריך "להצטנן" מעט כדי להתייצב.
  • 10. *אפשר לגוון אם איזה ירק או עלים ירוקים שרוצים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    אשמח לשמוע מכם ולהשיב לכל שאלה, אנא השאירו את פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם