חטיף פצפוצי אורז בטעם חלווה שוקולד

המתכון כאן הוא בסיס נהדר וממנו אפשר להיות יצירתיים: להוסיף שומשום, זרעי צ'יה, גרעיני חמנייה. להחביא תוספות לחיזוק הילדודים כמו אבקת מורינגה, אבקות ויטמינים- להפוך את זה לחטיף אנרגיה מושלם!

מצרכים למתכון

חמאת שקדים 1/2 כוס
דבש (לא מחומם ומגובש) 3/4 כוס (למי שאוהב מתוק יותר- 1 כוס)
טחינה גולמית 1 כוס
קקאו (עדיפות לנא) 3 כפות
פצפוצי אורז תפוחים (עדיפות לסוג הדק) 4 כוסות


ההכנה

  • 1. שמים בסיר את חמאת השקדים, דבש, טחינה גולמית וקקאו על אש נמוכה ומערבבים רק עד קבלת תערובת אחידה וחלקה. להיזהר לא לחמם מידי- אנחנו רוצים לשמור על הערכים התזונתיים.
  • 2. מוסיפים את פצפוצי האורז ומערבבים היטב לקבלת עיסה אחידה.
  • 3. יוצקים את התערובת לתבנית מלבנית מסיליקון או תבנית מצופה בנייר אפייה ומשטחים בעזרת כף.
  • 4. מכניסים להקפאה למשך כחצי שעה להתייצבות.
  • 5. מוציאים מהתבנית וחותכים למלבנים/ריבועים.
  • 6. לאחר ההוצאה מהמקפיא אפשר לזלף לקישוט ממרח חמאת שקדים- לא חייב.
  • 7. מסדרים בקופסה: אני מפרידה בין שכבה לשכבה עם נייר אפייה. שומרים במקפיא.
  • 8. הערות:
  • 9. אפשר להחליף את הקקאו בחצי חבילת שוקולד מריר
  • 10. אפשר להחליף את החמאת שקדים בחמאת בוטנים (פחות מומלץ כי החמאות בוטנים הקיימות הן מבוטנים קלויים ולכן פחות בריא)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    אשמח לשמוע מכם ולהשיב לכל שאלה, אנא השאירו את פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם