"סופר פנקייק"

אני תמיד מחפשת פתרונות לארוחת בוקר כיפית, קלה וכמה שיותר בריאה. מפה לשם, שיחקתי וערבבתי ובסוף התקבל המתכון הזה שהוא יוצא לי מדויק לגודל מחבת קלאסי של חביתת יחיד. המאמץ שנדרש גם שווה להכנת חביתה- מעבר לאיסוף המצרכים שהוא קצת יותר מרק ביצה, אך התוצאה היא ממש ארוחה שלמה (מקבלים את כל אבות המזון שצריך), משביעה, מפנקת וטעימה. מי שרוצה עוד יותר להקל- ניתן להגדיל כמויות ולהכין בבת-אחת מספר פנקייקים ולאחסן בקופסה סגורה במקרר לבקרים הבאים. עובר גם הקפאה נהדר. קיצר, לגמרי סופר של פנקייק!

מצרכים למתכון

מחבת קוטר 20 ס"מ
תרסיס שמן זית
קמח (כוסמת/כוסמין לבן/כוסמין מלא) 1/4 כוס
שבולת שועל (מלאה/דקה) 1/4 כוס
אבקת אפייה 1/4 כפית
סודה לשתייה 1/4 כפית
ביצה 1
חלב (או תחליף צמחי) 1/4 כוס
תמצית וניל 1 כפית
מייפל 1 כף
פירות טריים (אוכמניות, פרוסות בננה, קוביות תפוח-עץ ועוד) 1/4 כוס או לפי החשק
קינמון/ אגוז מוסקט (לא חייב) קורט


ההכנה

  • 1. שופכים לקערה את כל הרכיבים מלבד הפירות.
  • 2. מערבבים עד לאחידות.
  • 3. מחממים את המחבת על אש בינונית ומרססים מעט שמן זית.
  • 4. שופכים את הבלילה למחבת ומורידים לאש קטנה.
  • 5. מפזרים על הפנקייק את הפירות- עדיף שיהיה פיזור על כל שטח הפנקייק, כדי שבכל ביס נהנה מחתיכת פרי.
  • 6. מטגנים כ-4 דקות עד שנוצרות בועיות אוויר על הצד העליון של הפנקייק והצד התחתון שלו משחים קלות.
  • 7. הופכים, מטגנים עוד כדקה ומוצאים לצלחת.
  • 8. בשביל לטבען- כל שצריך זה להחליף את הביצה ב-2 כפות רסק תפוחים. יוצא מושלם.
  • 9. בשביל לל"ג- רק לקנות שבולת שועל לל"ג ולבחור בקמח כוסמת.

1 תגובות
  1. מעיין

    ככ טעים ומשביע! מושלם!!!

    • מיכל ויצמן

      איזה כייף לשמוע, שמחה שאהבת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    אשמח לשמוע מכם ולהשיב לכל שאלה, אנא השאירו את פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם