ספרינג רול ויאטנמי

זיו המהממת הביאה ביציאה מעלפת מהטיול שלה במזרח למתכון ספרינג רול ויאטנמי. מתכון קליל, טעים ומרענן! יכול להיות פעילות כיפית וארוחה בריאה עם הילדים, מנה ראשונה כשמגיעים אורחים, נשנוש ביניים. מוסיפים לו רוטב טעים ואז בכלל אי אפשר להפסיק לאכול.

מצרכים למתכון

דפי אורז 1 חבילה
גזרים בינוניים חתוכים לרצועות דקות 2
מלפפונים עם קליפה חתוכים לרצועות דקות 2
אבוקדו בינוני חתוך לרצועות 1
כוסברה- מופרד לעלים 1/2 צרור
נענע- מופרדת לעלים 5 גבעולים
נבטי אלפא/ כל סוג אחר שאוהבים לפי הטעם
איטריות שעועית 1/4 חבילה
לרוטב:
רוטב סויה 4 כפות
מירין או רוטב צ'ילי מתוק 2 כפות
שורש ג'ינג'ר מגורר 1 כפית
שומשום 1 כפית


ההכנה

  • 1. חותכים את כלל הירקות. עדיף לפסים דקים יחסית.
  • 2. הכנת הרולים:
  • 3. ממלאים תבנית עגולה אטומה ב-2 ס"מ מים. מכניסים דף אורז.
  • 4. לאחר כבערך דקה מוציאים את הדף מניחים על קרש חיתוך. משאירים רווח של אצבע מהקצה ומניחים את מלית הירקות והאטריות. שימו לב שככל ששמים יותר/פחות ירקות זה משנה את גודל הרול.
  • 5. מקפלים קיפול קטן בצדדים על מנת לוודא שהירקות לא יפלו מהצדדים, וממשיכים לגלגל לצורת סיגר מהודק.
  • 6. הכנת הרוטב, בקערה קטנה שמים את כלל מצרכי הרוטב ומגישים יחדיו.
  • 7. בתיאבון!
  • 8. טיפים לשדרוג: אפשר להוסיף רצועות חזה עוף/טופו מוקפץ או מטובל ממראש, לשדרג בירקות אחרים שאוהבים כמו: פטריות שיטאקי, בצל ירוק, גמבה וכל דבר אחר שאוהבים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    אשמח לשמוע מכם ולהשיב לכל שאלה, אנא השאירו את פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם