הפנקייק הזה הוא הכי אהוב אצלנו בבית. אני מראש מכינה כמות כפולה (אם לא יותר) כי ברגע שיש אי אפשר להפסיק לאכול את זה- כחלק מארוחה או סתם לתפוס מהקופסה במקרר ולנשנש.
אני אוהבת להגיש את זה עם פירות חתוכים, מייפל טהור אמיתי וגבינה רכה לבנה (עדיף מחלב באפלו או צאן).
מצרכים למתכון
שיבולת שועל דק (קוואקר)
¾ כוס
קמח כוסמין לבן
¾ כוס
סוכר קנים
¼ כוס
אבקת אפייה
½ כפית
אבקת סודה לשתייה
½ כפית
ביצה
1
ריוויון/ יוגורט
¾ כוס
חמאה מומסת
25 גרם
מים חמים
½ כוס
ההכנה
1. מכניסים את כל המצרכים היבשים למעבד מזון וטוחנים קלות- אצלי לא אוהבים תחושה של "חתיכות"
3. מחממים מחבת טפלון או מחבת פנקייק על להבה בינונית-נמוכה. משמנים במעט חמאה או תרסיס שמן ויוצקים לשקעים בעזרת מצקת.
(לי יש תבנית סיליקון מיועדת שמונחת על המחבת)
4. לאחר הופעת מן בועות אויר על פני הפנקייק, הופכים ומטגנים להשחמה קלה בצד השני.
5. התערובת מסמיכה מהר, לכן ניתן להוסיף מים במידה ולערבב שוב לפני הכנת סבב הפנקייקים הבא.