משוגעת על ארטישוקים, מבחינתי הם משדרגים הכול! רוטב משגע ב-5 דקות עבודה.
מצרכים למתכון
פסטה דורום (אפשר גם פסטה מאורז או עדשים)
1/2 חבילה
שימורים ארטישוק חתוך
1 קופסא של 1/2 קילו
עגבניות שרי/ עגבניות אשכולות או תמר
20 יחידות/ 5 יחידות
שמן זית
1/4 כוס
קוביות שום כתוש קפוא
2
עלי אורגנו/ בזיליקום קצוצים
2-3 ענפים
מלח
לפי הטעם
ההכנה
1. מרתיחים מים בסיר של פסטה.
2. מבשלים את הפסטה בהתאם להוראות על השקית- כל פסטה יש לה את הזמנים שלה. מסננים, שוטפים קלות במים קרירים ומניחים בצד.
מומלץ לשמור חלק מהמי בישול להוסיף לרוטב.
3. 3. במחבת שמים שמן זית, עגבניות קלופות חתוכות גס ושום, מרככים ומערבבים במשך 5 דקות.
4. מוסיפים את חתיכות הארטישוק ומערבבים.
5. מוסיפים את המלח והאורגנו, ומערבבים את הפסטה עם הרוטב.
ניתן להוסיף כ1/4 כוס מים חמים בהתאם לצורך- שלא יתייבש.
6. ממשיכים לבשל עוד 5 דקות, מוסיפים את הפסטה ומערבבים.
7. להגיש ולהתענג על כל ביס!
8. אפשר להשתמש בקופסת שימורים של עגבניות מקולפות וחתוכיות לקוביות אם רוצים לקצר תהליכים.
9. שדרוגים:
• להוסיף חצאי זיתים שחורים (עדיפות לקלמטה).
• לפני הגשה לפזר חתיכות גסות של מוצרלה טרייה או גבינת עיזים לבנה בסגנון כמו "פרומעז".