פסטה עם רוטב בולונז

מתכון פשוט ותמיד מנצח עם כולם. כולם אוהבים פסטה ובצדק- זה טעים! כשמכינים את זה עם פסטה כוסמין מלאה ורוטב בולונז עשיר בירקות, עגבניות ובשר אז גם קיבלנו ארוחה שלמה ובריאה. אפשר גם להכין עם פסטה מאורז מלא או מקטניות (עדשים או אפונה) וקיבלנו גם מנה ללא גלוטן.

מצרכים למתכון

שמן זית בכבישה קרה 1/8 כוס
בצלים בינונים קלופים 2
גזר גדול קלוף 1
ענפי סלרי שלמים 2
גמבה אדומה 1
בשר טחון 1 ק"ג
רסק עגבניות 250 גרם
עגבניות מרוסקות 500 גרם
שיני שום קפוא 4
עלי דפנה 2
פטרוזיליה 1/4 צרור
תבלון לפי הטעם- מלח, פלפל, אורגנו, טימין, מיורם, בזיליקום...


ההכנה

  • 1. חותכים גס את הבצלים, גזר, פלפל וסלרי וטוחנים קלות במעבד מזון.
  • 2. מחממים מעט את השמן זית בסיר בגודל בינוני ומוסיפים את התערובת מהמעבד מזון. מערבבים ומטגנים קלות למספר דקות.
  • 3. מוסיפים את הבשר ושוב מערבבים. ממשיכים מידי פעם לערבב עד שהבשר מחליף צבע.
  • 4. מוסיפים רסק, עגבניות, עלי דפנה ושום ומערבבים.
  • 5. נותנים להתבשל לפחות שעה ומוסיפים מים בהתאם. הסוד בבולונז הוא הזמן בישול. מידי פעם תוסיפו מים חמים, תערבבו ותמשיכו בבישול. לאחר כשעה הוסיפו מלח, פלפל, פטרוזיליה קצוצה דק ואיזה תבלון שאתם אוהבים- אורגנו, זעתר, בזיליקום, רוזמרין, טימין, מרווה קצוצים דק. לערבב להמשיך בישול עוד כרבע שעה ומוכן.
  • 6. כל שנשאר להכין פסטה והארוחה מוכנה! אצלינו בבית אוהבים פסטה כוסמין מלאה או חיטת דורום.
  • 7. בתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    אשמח לשמוע מכם ולהשיב לכל שאלה, אנא השאירו את פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם