קציצות בקר ברוטב כמון וכורכום

לבנות שלי יצאה הזכות להיות כתינוקות אצל מטפלת אגדית שכמו שהיתה לה גישה מדהימה לילדים, היתה לה גם יד מדהימה במטבח. אין אחד שלא אוהב את האוכל שלה. הגדולה שלי מאז ומתמיד היתה משוגעת על קציצות עם אורז ובמיוחד על "הקציצות של ברכה". לא יכולה להבטיח שזה יוצא כמו שלה כי כולם יודעים שיש עניין של "מגע קסם" אבל הן קוצרות בלי סוף מחמאות. עשיתי כמה שינויים כדי לקצר תהליכים וגם "להבריא" את המתכון.

מצרכים למתכון

לקציצות:
בקר טחון 1 ק"ג
בצל גדול מקולף וחתוך לרבעים 2
פטרוזיליה/כוסברה 1/4 צרור ללא גבעולים
שמן זית בכבישה קרה 2 כפות
מלח דק 1 כף
פלפל לבן טחון 1/2 כפית
כורכום טחון 1/2 כפית
כמון טחון 1/8 כפית
לרוטב:
בצל קצוץ דק או טחון במעבד מזון (תלוי ברגישות למרקמים) 1
שמן זית בכבישה קרה 1/2 כוס
מים רותחים 1/2 1 כוסות
כורכום 1 כפית
שום קפוא טחון 1 קובייה/כף
אבקת מרק טבעית 1 כף
פפריקה מתוקה 1 כף
רסק עגבניות 2 כפות
מלח ופלפל לבן לפי הטעם


ההכנה

  • 1. קוצצים את כל הרכיבים של הקציצה מלבד הבשר במעבד מזון.
  • 2. מערבבים היטב עם הבשר הטחון ולשים עם היד היטב כמה דקות.
  • 3. נותנים לנוח במקרר ובינתיים מכינים את הרוטב.
  • 4. מחממים מחבת עמוקה ורחבה עם השמן זית.
  • 5. מוסיפים את הבצל ומטגנים קלות עד שמשנה את צבעו לשקוף ומעט מאבד מנפחו. להשתדל לא להשחים (פחות בריא).
  • 6. מוסיפים את התבלינים, רסק עגבניות ומים, מערבבים ונותנים להתבשל 5 דק עם מכסה. מביאים להרתחה.
  • 7. מגלגלים כדורי קציצות ומניחים בתוך הרוטב עם מכסה פתוח.
  • 8. לאחר שהחלק התחתון של הקציצה שינה את צבעו מהבישול, הופכים את הקציצות.
  • 9. סוגרים את המכסה וממשיכים לבשל עוד 20 דקות על אש קטנה. מידי פעם מערבבים כדי שהקציצות לא יידבקו לתחתית המחבת. ניתן להוסיף מים רותחים בהתאם לצורך.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    אשמח לשמוע מכם ולהשיב לכל שאלה, אנא השאירו את פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם