בעיניי שקשוקה היא ה-התגלמות של ארוחת בוקר מפנקת ומושקעת. הריח, הרוטב העסיסי, הטעם העשיר. גאונות. כמו חיבוק חם ומזין.
מצרכים למתכון
מחבת נון-סטיק מעט עמוקה
קוטר 20
בצל גדול
1
גמבה אדומה
1
שמן זית בכבישה קרה
3 כפות
עגבניות בשלות חתוכות לקוביות
3
רסק עגבניות
2 כפות
קוביות שום קפוא
2
כמון
1/4 כפית
מלח
1 כפית
פלפל שחור
לפי הטעם
ביצים
3-4 (מומלץ לא יותר)
פטרוזיליה/כוסברה
4 ענפים
ההכנה
1. לחתוך את הבצל דק לחצאי פרוסות (חצי עיגול).
2. לחמם מחבת נון-סטיק בגודל בינוני (קוטר 20) על להבה נמוכה, להוסיף את השמן זית.
3. לאדות את הבצל עד שמאבד מעט מהנפח ומשנה צבע למעין שקוף.
4. בינתיים שהבצל מתאדה בזהירות במחבת. לחתוך לרצועות דקות את הגמבה.
5. להוסיף את הגמבה ולהמשיך לטגן עד לריכוך.
6. להוסיף את כל שאר המרכיבים, לערבב ולהנמיך לאש קטנה ולכסות.
7. לתת לרוטב להתבשל לפחות עד שמצטמצם ונהיה יחסית סמיך, כ-10 דקות.
אני אוהבת לתת לזה בישול ארוך יותר כשיש לי זמן- מוסיפה מים בהתאם.
8. לטעום ולתקן טיבול אם צריך.
לראות שהרוטב לא התייבש מידי- לקחת בחשבון שיש עוד כמה דקות של בישול עם הביצים ושאנחנו לא רוצים שהרוטב יישרף.
לאחר הוספת הביצים אי אפשר לערבב יותר.
9. יוצרת עם כף גומות קטנות ברוטב לביצים בהתאם לכמות הביצים הרצויה.
10. שוברת לתוך כל גומה ביצה, מטבלת במלח ופלפל את הביצה.
אפשרי בכדי למנוע "תאונות" כמו ביצה מקולקלת, לפתוח את הביצה קודם לקערית ואז להחליק לגומה במחבת.
11. סוגרת עם מכסה ונותנת להמשיך להתבשל על אש קטנה עד שהביצה עשויה למידת העשייה שאוהבים, 2-5 דקות.
מגישים מיד.
13. כרגיל ממליצה להכין כמות רוטב גדולה- לפחות פי 2 מכמויות המתכון. לפני שלב הביצים, מוציאה כחצי מכמות הרוטב. נותנת להצטנן, מעבירה לקופסה אטומה ולמקפיא.
14. ניתן להשתמש ברוטב גם כמו שהוא למריחה בכריכים- שדרוג רציני!
15. הולך מצוין עם קוביות פטה או בולגרית. לפני הוספת הביצים, לפזר מספר קוביות מהגבינה ולעבור לשלב הגומות והביצים.