שקשוקה

שקשוקה

בעיניי שקשוקה היא ה-התגלמות של ארוחת בוקר מפנקת ומושקעת. הריח, הרוטב העסיסי, הטעם העשיר. גאונות. כמו חיבוק חם ומזין.

מצרכים למתכון

מחבת נון-סטיק מעט עמוקה קוטר 20
בצל גדול 1
גמבה אדומה 1
שמן זית בכבישה קרה 3 כפות
עגבניות בשלות חתוכות לקוביות 3
רסק עגבניות 2 כפות
קוביות שום קפוא 2
כמון 1/4 כפית
מלח 1 כפית
פלפל שחור לפי הטעם
ביצים 3-4 (מומלץ לא יותר)
פטרוזיליה/כוסברה 4 ענפים


ההכנה

  • 1. לחתוך את הבצל דק לחצאי פרוסות (חצי עיגול).
  • 2. לחמם מחבת נון-סטיק בגודל בינוני (קוטר 20) על להבה נמוכה, להוסיף את השמן זית.
  • 3. לאדות את הבצל עד שמאבד מעט מהנפח ומשנה צבע למעין שקוף.
  • 4. בינתיים שהבצל מתאדה בזהירות במחבת. לחתוך לרצועות דקות את הגמבה.
  • 5. להוסיף את הגמבה ולהמשיך לטגן עד לריכוך.
  • 6. להוסיף את כל שאר המרכיבים, לערבב ולהנמיך לאש קטנה ולכסות.
  • 7. לתת לרוטב להתבשל לפחות עד שמצטמצם ונהיה יחסית סמיך, כ-10 דקות. אני אוהבת לתת לזה בישול ארוך יותר כשיש לי זמן- מוסיפה מים בהתאם.
  • 8. לטעום ולתקן טיבול אם צריך. לראות שהרוטב לא התייבש מידי- לקחת בחשבון שיש עוד כמה דקות של בישול עם הביצים ושאנחנו לא רוצים שהרוטב יישרף. לאחר הוספת הביצים אי אפשר לערבב יותר.
  • 9. יוצרת עם כף גומות קטנות ברוטב לביצים בהתאם לכמות הביצים הרצויה.
  • 10. שוברת לתוך כל גומה ביצה, מטבלת במלח ופלפל את הביצה. אפשרי בכדי למנוע "תאונות" כמו ביצה מקולקלת, לפתוח את הביצה קודם לקערית ואז להחליק לגומה במחבת.
  • 11. סוגרת עם מכסה ונותנת להמשיך להתבשל על אש קטנה עד שהביצה עשויה למידת העשייה שאוהבים, 2-5 דקות. מגישים מיד.
  • 12. להפריד עלים מהענפי פטרוזיליה וכוסברה, לקצוץ דק ולפזר מעל.
  • 13. כרגיל ממליצה להכין כמות רוטב גדולה- לפחות פי 2 מכמויות המתכון. לפני שלב הביצים, מוציאה כחצי מכמות הרוטב. נותנת להצטנן, מעבירה לקופסה אטומה ולמקפיא.
  • 14. ניתן להשתמש ברוטב גם כמו שהוא למריחה בכריכים- שדרוג רציני!
  • 15. הולך מצוין עם קוביות פטה או בולגרית. לפני הוספת הביצים, לפזר מספר קוביות מהגבינה ולעבור לשלב הגומות והביצים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    אשמח לשמוע מכם ולהשיב לכל שאלה, אנא השאירו את פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם