אני ממש אוהבת סלט טאבולה טוב ועשיר, בכלל סלטים שעמוסים בעלים ירוקים. הבעיה שהבורגול שנהוג לשלב בסלט אינו מתאים לתפריט התזונתי של רוב האנשים. קינואה לעומת זאת, דגן ללא גלוטן, קלה לעיכול והיא ממש אוצר תזונתי. יוצא טעים וזה לחלוטין אחד מסלטי הקבע אצלי בבית. נשמר נהדר במקרר כמה ימים (כ-3 ימים) ואחלה פתרון למנה בפיקניק.
זיו המהממת הביאה ביציאה מעלפת מהטיול שלה במזרח למתכון ספרינג רול ויאטנמי. מתכון קליל, טעים ומרענן! יכול להיות פעילות כיפית וארוחה בריאה עם הילדים, מנה ראשונה כשמגיעים אורחים, נשנוש ביניים. מוסיפים לו רוטב טעים ואז בכלל אי אפשר להפסיק לאכול.
מרק הכי קל להכנה, אהוב, מנחם ובעיניי מתאים גם כארוחת בוקר בשתייה בדרך לעבודה. עם או בלי העדשים- מושלם.
המתכון כאן הוא בסיס נהדר וממנו אפשר להיות יצירתיים: להוסיף שומשום, זרעי צ'יה, גרעיני חמנייה. להחביא תוספות לחיזוק הילדודים כמו אבקת מורינגה, אבקות ויטמינים- להפוך את זה לחטיף אנרגיה מושלם!
מנה פשוטה ומזינה אבל בשביל שיצא טעים רצוי: לא להשתמש רק בקמח חומוס (לא טעים) ושנית, לדאוג שהבלילה תהיה יחסית נוזלית. אני מכינה כחביתיות קטנות כדי שישמש גם כנשנוש בין ארוחות וכשצריך לקחת משהו "לדרך" או לפיקניק.
אליו אוליו הוא ללא ספק "under-rated". רוב האנשים מסביבי אוכלים רוטב פסטה על בסיס עגבניות או חמאה ושמנת. אליו אוליו נותן אפשרות מרעננת וקלילה. השמן זית עם שום ומלח נותנים במה וכבוד לטעמים של כל מה שתוסיפו להם. במתכון כאן השתמשתי בשילוב של קישואים, אפונה וכרישה, אך אפשר לאלתר ולגוון בלי סוף. הסוד לרוטב על בסיס שמן זית טוב הוא לא לייבש. אם צריך להוסיף נוזלים (מי בישול מהכנת הפסטה או ציר מרק) או לזלף עוד שמן זית לאחר סיום הבישול. מבחינת הפסטה כל אחד ומה שטוב לו. בתמונה כאן השתמשתי בפסטה מקמח עדשים כתומות אבל ישתלב טוב גם עם פסטה מחיטת דורום, קמח אורז או קמח אפונה.
אמא שלי קוראת לזה "jewish penicillin", וכל יהודי מכל מוצא תמיד יעשה את החיבור שלא מרגישים טוב- אוכלים מרק עוף. אני גדלתי על מרק עוף צח פולני עם אטריות (כבודו במקומו מונח) אבל שסבתא שלי לא תדע, אני פחות אוהבת. האטריות בדרך כלל מקמח לבן וחסר לי תוכן. אז כשגדלתי הכנתי לעצמי מרק עוף עם ירקות שמרגיש לי בריאות אמיתית.