לבנות שלי יצאה הזכות להיות כתינוקות אצל מטפלת אגדית שכמו שהיתה לה גישה מדהימה לילדים, היתה לה גם יד מדהימה במטבח. אין אחד שלא אוהב את האוכל שלה. הגדולה שלי מאז ומתמיד היתה משוגעת על קציצות עם אורז ובמיוחד על "הקציצות של ברכה". לא יכולה להבטיח שזה יוצא כמו שלה כי כולם יודעים שיש עניין של "מגע קסם" אבל הן קוצרות בלי סוף מחמאות. עשיתי כמה שינויים כדי לקצר תהליכים וגם "להבריא" את המתכון.
פסטו מאפשר לצרוך כמות גדולה של עלים ירוקים, שזה חלק קריטי בכל תפריט בריא. אבל מעבר לכך, הוא משדרג את הטעם של כל מנה וכל ארוחה. אני מורחת על הכריך, אני מוסיפה עוד שמן זית ויש לי רוטב לפסטה, משרה לבשר (עוף, בקר ודגים), טופו וירקות ונעזרת בכף או שניים ממנו לתיבול עוד מנות. ואיזה ריח.. אח...
מתכון שבמקור הוא מבלוג האוכל הנהדר של עידית נרקיס, המתכון התגלגל אלי מגיסתי. אצלנו בבית גרנולה זה מצרך בסיסי שתמיד חובה שיהיה. מנשנשים כמו שזה "סתם על הדרך", ארוחת ביניים קלה עם יוגורט או חלב, וכשרוצים להשקיע גם חותכים פירות טריים ויש ממש מעדן. 5 דקות עבודה, 20 דקות בתנור לצנן- ומוכן!.
קציצות עוף עשירות בטעם ועלים ירוקים, וילדים מתים עליהן! חוטפים ישר מהתבנית!. למשקיעים שמכינים עם רוטב, רק להכין תוספת דגנים (אורז, קינואה, גריסים) והארוחה מוכנה.