הפנקייק הזה הוא הכי אהוב אצלנו בבית. אני מראש מכינה כמות כפולה (אם לא יותר) כי ברגע שיש אי אפשר להפסיק לאכול את זה- כחלק מארוחה או סתם לתפוס מהקופסה במקרר ולנשנש. אני אוהבת להגיש את זה עם פירות חתוכים, מייפל טהור אמיתי וגבינה רכה לבנה (עדיף מחלב באפלו או צאן).
אני אוהבת פשוט, כמה שיותר פשוט וכמובן בלי לוותר על הטעים. ירקות קלויים בתנור זאת דוגמה נהדרת לפשוט וטעים. הם תוספת נהדרת בארוחה, נשנוש כייפי, משדרגים כל כריך ולאחר מספר ימים שהם מאבדים מהקריספיות, כל שצריך זה לחתוך, להכין בלילה מתאימה ולהפוך לפריטטה או פשטידה מעולה. ישנו מגוון גדול של ירקות המתאימים לאנטיפסטי: חציל, בטטה, תפוח אדמה, פלפל מכל הסוגים, קישוא, גזר, ברוקולי, כרובית, כרוב ניצנים, בצל סגול, סלק ועוד.
מתכון פשוט ותמיד מנצח עם כולם. כולם אוהבים פסטה ובצדק- זה טעים! כשמכינים את זה עם פסטה כוסמין מלאה ורוטב בולונז עשיר בירקות, עגבניות ובשר אז גם קיבלנו ארוחה שלמה ובריאה. אפשר גם להכין עם פסטה מאורז מלא או מקטניות (עדשים או אפונה) וקיבלנו גם מנה ללא גלוטן.
בסך הכל פריטטה במנות אישיות שאופים בתבנית מאפינס ולפעמים זה עושה את כל העניין. מעבר לכך אני אוהבת להפוך את זה לאטרקטיבי יותר כשאני נותנת לכל ילד לבחור אילו תוספות הוא רוצה להכניס לתוך "המנה האישית שלו". אין כאן ממש מאמץ, מעבר מלהוציא את "האפשרויות" מהמקרר או הארון אבל המהלך הזה מכניס הרבה התרגשות מיוחדת לקראת הארוחה.
במקור מתכון של פיליס גלזר המוכשרת עם כמה הקלות והטעמות. כל כך פשוט להכין אותה ולא משנה כמה מטעמים טובים יש בבית, הילדה שלי כל הזמן מבקשת אותה. ישנם אוהבי עוגת גזר שיעדיפו את הגזר מגורר בפומפייה כדי לתת יותר מרקם שמרגישים את הגזר. לעומת זאת עם ילדודים, מניסיוני, מעדיפים מרקם חלק יותר ולכן אני מעבדת הכל במעבד מזון.