אליו אוליו קישואים אפונה וכרישה

אליו אוליו הוא ללא ספק "under-rated". רוב האנשים מסביבי אוכלים רוטב פסטה על בסיס עגבניות או חמאה ושמנת. אליו אוליו נותן אפשרות מרעננת וקלילה. השמן זית עם שום ומלח נותנים במה וכבוד לטעמים של כל מה שתוסיפו להם. במתכון כאן השתמשתי בשילוב של קישואים, אפונה וכרישה, אך אפשר לאלתר ולגוון בלי סוף. הסוד לרוטב על בסיס שמן זית טוב הוא לא לייבש. אם צריך להוסיף נוזלים (מי בישול מהכנת הפסטה או ציר מרק) או לזלף עוד שמן זית לאחר סיום הבישול. מבחינת הפסטה כל אחד ומה שטוב לו. בתמונה כאן השתמשתי בפסטה מקמח עדשים כתומות אבל ישתלב טוב גם עם פסטה מחיטת דורום, קמח אורז או קמח אפונה.

מצרכים למתכון

פסטה מקמח עדשים/אפונה/אורז/דורום 250 גרם
קישוא גדול פרוס לחצאי עיגול 2
גבעול כרישה פרוס לחצאי עיגול 1/2 גבעול
אפונה קפואה כוס
מלח ופלפל לפי הטעם
שמן זית בכבישה קרה 1/4 כוס
בזיליקום קצוץ גס 3 גבעולים
מים 1/2 כוס
קוביות שום קפוא לפי הטעם (אני השתמשתי ב-2)


ההכנה

  • 1. במחבת חמה שמים שמן זית, מוסיפים את הכרישה, קוביות השום ומטגנים קלות. להיזהר לא לשרוף. 3-4 דקות.
  • 2. לאחר שהכרישה מעט מתרככת מוסיפים את הקישואים, אפונה וממשיכים לבשל עד לשינוי צבע של הקישואים (לרכך אבל עדיין לשמור על צורה שלמה).
  • 3. מוסיפים בזיליקום, מלח פלפל ואת הפסטה.
  • 4. מערבבים הכול יחד ומבשלים לעוד 3 דקות.
  • 5. ניתן לגרד גבינת פרמז'ן מעל ולהגיש. בתיאבון!
  • 6. **הפסטה צריכה להיות רכה ועטופה ברוטב. להיזהר לא לבשל ייתר על המידה ושכל הרוטב ייספג בפסטה. במידת הצורך ניתן להוסיף בבישול מעט מים או ציר מרק עוף או בסוף הבישול לזלף עוד שמן זית.

1 תגובות
  1. זיו

    הכנתי את הפסטה ונהנתי מכל ביס😍😋

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    אשמח לשמוע מכם ולהשיב לכל שאלה, אנא השאירו את פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם