אנטיפסטי (ירקות קלויים בתנור)

אני אוהבת פשוט, כמה שיותר פשוט וכמובן בלי לוותר על הטעים. ירקות קלויים בתנור זאת דוגמה נהדרת לפשוט וטעים. הם תוספת נהדרת בארוחה, נשנוש כייפי, משדרגים כל כריך ולאחר מספר ימים שהם מאבדים מהקריספיות, כל שצריך זה לחתוך, להכין בלילה מתאימה ולהפוך לפריטטה או פשטידה מעולה. ישנו מגוון גדול של ירקות המתאימים לאנטיפסטי: חציל, בטטה, תפוח אדמה, פלפל מכל הסוגים, קישוא, גזר, ברוקולי, כרובית, כרוב ניצנים, בצל סגול, סלק ועוד.

מצרכים למתכון

בטטה חתוכה לפרוסות בעובי סנטימטר 1
קישוא חתוך לפרוסות בעובי סנטימטר 1
פלפל אדום או צהוב חתוך לרצועות עבות 1
גזר קלוף וחתוך לרצועות עבות 1
כרובית מפורקת לפרחים קטנים 1/2
שמן זית כתית מעולה בכבישה קרה 1/4 כוס
מלח ופלפל לפי הטעם
שיני שום קלופות 4
עשבי תיבול טריים: בזיליקום, אורגנו, טימין, מיורן, זעתר 3-4 ענפים קצוצים


ההכנה

  • 1. מחממים תנור מראש ל-220 מעלות ומכינים תבנית אפייה עם נייר אפייה.
  • 2. מערבבים את כל הירקות עם השמן זית והתיבול
  • 3. מכניסים לתנור ואופים כ-25 דקות. אני אוהבת את הירקות מעט רכים ולא יותר- כל אחד לפי טעמו, ניתן לאפות גם יותר.
  • 4. מוכן!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    אשמח לשמוע מכם ולהשיב לכל שאלה, אנא השאירו את פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם