לחם טחינה

לחם טחינה מתקתק, פשוט וקל להכנה שילדים אוהבים. ניתן להכין בצורת מאפינס, טעם שהוא בין לחמנייה לעוגה, הילדים יוצאים עם חוויה מתוקה ובריאה וגם נוח לשלוח בקופסת אוכל.

מצרכים למתכון

ביצים 4
טחינה גולמית 6 כפות
דבש/סילאן/מייפל 2 כפות
אבקת אפייה 1 כפית
מלח עד 1/2 כפית (לפי הטעם)
גרעינים לקישוט לפי הטעם


ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל180 מעלות.
  • 2. בקערה טורפים ביצים, מוסיפים טחינה, דבש/סילאן, אבקת אפייה ומלח ומערבבים טוב לאיחוד מרכיבים.
  • 3. מעבירים את התערובות לתבנית אינגלישקייק/ מאפינס משומנת היטב מכל הצדדים.
  • 4. מפזרים מעל פיצוחים לפי הטעם. אם מיועד לילדים אפשר בלי.
  • 5. מכניסים לתנור לאפייה של כ-25 דקות עד שהלחם מזהיב.
  • 6. מצננים, ובתיאבון!
  • 7. הערה: אם בוחרים לעשות בתבניות מאפינס יש למלא שליש מגובה מגובה השקע, כדי שלא יגלוש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    אשמח לשמוע מכם ולהשיב לכל שאלה, אנא השאירו את פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם