מרק אפונה

מרק סמיך, מנחם, בצבע משגע וטעים. בגרסה הנוכחית ההכנה היא מאפונה קפואה- קל וזריז!

מצרכים למתכון

שקית אפונת גינה קפואה 1
בצל גדול 1
גזר בינוני 1
תפוח אדמה בינוני 1
פטרוזיליה רבע צרור
שמיר רבע צרור
שמן זית בכבישה קרה 3 כפות
פפריקה מתוקה 1/2 כפית
פפריקה חריפה (למי שאוהב פיקנטיות- לא חייב, אפשר במקום עוד פפריקה מתוקה) 1/4 כפית
אגוז מוסקט 1/4 כפית
ציפורן קורט
מלח 1 כף
פלפל שחור לפי הטעם


ההכנה

  • 1. מפשירים את האפונה.
  • 2. קולפים בצל, גזר ותפוח אדמה וחותכים לרבעים.
  • 3. שוטפים את הפטרוזיליה והשמיר וגודעים בגסות את הגבעולים התחתונים בידיים.
  • 4. מכניסים את כול המרכיבים לסיר בינוני, על אש גבוהה ומטגנים קלות.
  • 5. מכסים במים רתוחים. לשים לב- רק לכסות ולא מעבר בכדי שלא יצא דליל מידי.
  • 6. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
  • 7. מבשלים עוד כ-10 דקות.
  • 8. טוחנים עם מוט בלנדר. כל אחד לפי המרקם אותו מעדיף.
  • 9. מתקנים תיבול אם צריך.
  • 10. ובתיאבון!

1 תגובות
  1. מלכה ארצי

    פשוט,קל וטעים מאוד

    • מיכל ויצמן

      איזה כיף שהכנת והיה לך טעים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    אשמח לשמוע מכם ולהשיב לכל שאלה, אנא השאירו את פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם