עוגת גזר

במקור מתכון של פיליס גלזר המוכשרת עם כמה הקלות והטעמות. כל כך פשוט להכין אותה ולא משנה כמה מטעמים טובים יש בבית, הילדה שלי כל הזמן מבקשת אותה. ישנם אוהבי עוגת גזר שיעדיפו את הגזר מגורר בפומפייה כדי לתת יותר מרקם שמרגישים את הגזר. לעומת זאת עם ילדודים, מניסיוני, מעדיפים מרקם חלק יותר ולכן אני מעבדת הכל במעבד מזון.

סימון תזונתי (למנה)
אנרגיה 800 קלוריות חלבונית 10 גרם שומנים 100 גרם פחמימות 0 גרם

מצרכים למתכון

גזרים בינוניים קלופים וחתוכים לרבעים 5
שמן קנולה בכבישה קרה ¼1 כוסות
סוכר חום 1 כוס
סוכר דמררה/קנים 1 כוס
ביצים 4
קמח מלא (עדיפות לכוסמין) 1 כוס
קמח לבן 1 כוס
קינמון 1 כפית
אבקת אפייה 2 כפיות
סודה לשתייה 1 כפית


ההכנה

  • 1. במעבד מזון שמים להב מתכת (סכין) וטוחנים את הגזר.
  • 2. מוסיפים את השמן, שני סוגי סוכר והביצים וממשיכים לעבד עד לקבלת מרקם אחיד וחלק יחסית.
  • 3. מנפים פנימה במסננת את שני סוגי הקמחים, הקינמון, אבקת האפייה והסודה לשתייה.
  • 4. מערבלים שוב לתערובת אחידה.
  • 5. יוצקים את התערובת לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות קלות או לכ-16 מאפינס אישיים.
  • 6. אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד שהקיסם שהוחדר למרכז יוצא נקי. עוגה זה כ-45 דקות, מאפינס כ20-30 דקות.
  • 7. בתיאבון!
תגיות: ילדים, מתוק.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

    אשמח לשמוע מכם ולהשיב לכל שאלה, אנא השאירו את פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם