אני תמיד מחפשת פתרונות לארוחת בוקר כיפית, קלה וכמה שיותר בריאה. מפה לשם, שיחקתי וערבבתי ובסוף התקבל המתכון הזה שהוא יוצא לי מדויק לגודל מחבת קלאסי של חביתת יחיד. המאמץ שנדרש גם שווה להכנת חביתה- מעבר לאיסוף המצרכים שהוא קצת יותר מרק ביצה, אך התוצאה היא ממש ארוחה שלמה (מקבלים את כל אבות המזון שצריך), משביעה, מפנקת וטעימה. מי שרוצה עוד יותר להקל- ניתן להגדיל כמויות ולהכין בבת-אחת מספר פנקייקים ולאחסן בקופסה סגורה במקרר לבקרים הבאים. עובר גם הקפאה נהדר. קיצר, לגמרי סופר של פנקייק!
היו היה פעם כשהייתי בת 21, נסעתי לגרנדה בדרום ספרד ללמוד פלמנקו וספרדית. ליד בית ההארחה שהתגוררתי בו הייתה מסעדה מרוקאית מעולה שהכינו קוסקוס ותבשילי טאג'ין מעולים. התמכרתי למקום! שם גיליתי את המנה המדהימה של כרעיים של עוף עם פירות יבשים מוגש עם קוסקוס. לפעמים היו מכניסים פנימה גרגירי חומוס, לפעמים שקדים מולבנים ולפעמים קוביות גדולות של דלעת. הייתי ממש מלקקת את הצלחת. כשחזרתי לישראל, הטעם בפה לא עזב אותי והייתי חייבת לנסות להכין משהו שלפחות יספק את הגעגוע, כי להכין תבשיל בבישול איטי בטאג'ין, אין לי סבלנות להכין. הנה לכם המתכון, והאמת, על אף שאין לי שום מוצא שיש לו "זכויות" על קוסקוס- וואלה יצא טעים!
לחם טחינה מתקתק, פשוט וקל להכנה שילדים אוהבים. ניתן להכין בצורת מאפינס, טעם שהוא בין לחמנייה לעוגה, הילדים יוצאים עם חוויה מתוקה ובריאה וגם נוח לשלוח בקופסת אוכל.
בעיניי שקשוקה היא ה-התגלמות של ארוחת בוקר מפנקת ומושקעת. הריח, הרוטב העסיסי, הטעם העשיר. גאונות. כמו חיבוק חם ומזין.
מתכון מעולה לבסיס לפשטידה ללא גלוטן עם אופציה לטבעונית. הפשטידה במתכון כאן היא עם פטריות אבל אפשר להחליף לכל ירק ועלים שרוצים.
המתכון כאן הוא בסיס נהדר וממנו אפשר להיות יצירתיים: להוסיף שומשום, זרעי צ'יה, גרעיני חמנייה. להחביא תוספות לחיזוק הילדודים כמו אבקת מורינגה, אבקות ויטמינים- להפוך את זה לחטיף אנרגיה מושלם!
מנה פשוטה ומזינה אבל בשביל שיצא טעים רצוי: לא להשתמש רק בקמח חומוס (לא טעים) ושנית, לדאוג שהבלילה תהיה יחסית נוזלית. אני מכינה כחביתיות קטנות כדי שישמש גם כנשנוש בין ארוחות וכשצריך לקחת משהו "לדרך" או לפיקניק.
אליו אוליו הוא ללא ספק "under-rated". רוב האנשים מסביבי אוכלים רוטב פסטה על בסיס עגבניות או חמאה ושמנת. אליו אוליו נותן אפשרות מרעננת וקלילה. השמן זית עם שום ומלח נותנים במה וכבוד לטעמים של כל מה שתוסיפו להם. במתכון כאן השתמשתי בשילוב של קישואים, אפונה וכרישה, אך אפשר לאלתר ולגוון בלי סוף. הסוד לרוטב על בסיס שמן זית טוב הוא לא לייבש. אם צריך להוסיף נוזלים (מי בישול מהכנת הפסטה או ציר מרק) או לזלף עוד שמן זית לאחר סיום הבישול. מבחינת הפסטה כל אחד ומה שטוב לו. בתמונה כאן השתמשתי בפסטה מקמח עדשים כתומות אבל ישתלב טוב גם עם פסטה מחיטת דורום, קמח אורז או קמח אפונה.
אמא שלי קוראת לזה "jewish penicillin", וכל יהודי מכל מוצא תמיד יעשה את החיבור שלא מרגישים טוב- אוכלים מרק עוף. אני גדלתי על מרק עוף צח פולני עם אטריות (כבודו במקומו מונח) אבל שסבתא שלי לא תדע, אני פחות אוהבת. האטריות בדרך כלל מקמח לבן וחסר לי תוכן. אז כשגדלתי הכנתי לעצמי מרק עוף עם ירקות שמרגיש לי בריאות אמיתית.