שקשוקה

בעיניי שקשוקה היא ה-התגלמות של ארוחת בוקר מפנקת ומושקעת. הריח, הרוטב העסיסי, הטעם העשיר. גאונות. כמו חיבוק חם ומזין.

סלט טאבולה קינואה

אני ממש אוהבת סלט טאבולה טוב ועשיר, בכלל סלטים שעמוסים בעלים ירוקים. הבעיה שהבורגול שנהוג לשלב בסלט אינו מתאים לתפריט התזונתי של רוב האנשים. קינואה לעומת זאת, דגן ללא גלוטן, קלה לעיכול והיא ממש אוצר תזונתי. יוצא טעים וזה לחלוטין אחד מסלטי הקבע אצלי בבית. נשמר נהדר במקרר כמה ימים (כ-3 ימים) ואחלה פתרון למנה בפיקניק.

ספרינג רול ויאטנמי

זיו המהממת הביאה ביציאה מעלפת מהטיול שלה במזרח למתכון ספרינג רול ויאטנמי. מתכון קליל, טעים ומרענן! יכול להיות פעילות כיפית וארוחה בריאה עם הילדים, מנה ראשונה כשמגיעים אורחים, נשנוש ביניים. מוסיפים לו רוטב טעים ואז בכלל אי אפשר להפסיק לאכול.

מרק כתום

מרק הכי קל להכנה, אהוב, מנחם ובעיניי מתאים גם כארוחת בוקר בשתייה בדרך לעבודה. עם או בלי העדשים- מושלם.

פסטה עגבניות וארטישוק

משוגעת על ארטישוקים, מבחינתי הם משדרגים הכול! רוטב משגע ב-5 דקות עבודה.

אליו אוליו קישואים אפונה וכרישה

אליו אוליו הוא ללא ספק "under-rated". רוב האנשים מסביבי אוכלים רוטב פסטה על בסיס עגבניות או חמאה ושמנת. אליו אוליו נותן אפשרות מרעננת וקלילה. השמן זית עם שום ומלח נותנים במה וכבוד לטעמים של כל מה שתוסיפו להם. במתכון כאן השתמשתי בשילוב של קישואים, אפונה וכרישה, אך אפשר לאלתר ולגוון בלי סוף. הסוד לרוטב על בסיס שמן זית טוב הוא לא לייבש. אם צריך להוסיף נוזלים (מי בישול מהכנת הפסטה או ציר מרק) או לזלף עוד שמן זית לאחר סיום הבישול. מבחינת הפסטה כל אחד ומה שטוב לו. בתמונה כאן השתמשתי בפסטה מקמח עדשים כתומות אבל ישתלב טוב גם עם פסטה מחיטת דורום, קמח אורז או קמח אפונה.

מרק עדשים, מנגולד ותרד

מרק עשיר בעלים ירוקים, טעמים חמים וחמצמצות נהדרת של הלימון.

סלט נודלס קראנצ'י

    אשמח לשמוע מכם ולהשיב לכל שאלה, אנא השאירו את פרטיכם ואחזור אליכם בהקדם