במידה ואני רוצה להכניס לילד מורינגה/תוסף בריאות אחר, זו הדרך בה ניתן "להחביא" אותו ולתת לו מבלי שירגיש.
מעדן מרענן לפתוח אתו את הבוקר ונשנוש נפלא בין ארוחות. קל הכנה, קריר ואפשר להכין מראש עד ארבעה ימים קדימה! תנסו את זה, בעיניי הוא כייפי וטעים. לגיוון תשחקו עם הפירות והתיבול ותקבלו כל פעם מעדן חדש!
אני תמיד מחפשת פתרונות לארוחת בוקר כיפית, קלה וכמה שיותר בריאה. מפה לשם, שיחקתי וערבבתי ובסוף התקבל המתכון הזה שהוא יוצא לי מדויק לגודל מחבת קלאסי של חביתת יחיד. המאמץ שנדרש גם שווה להכנת חביתה- מעבר לאיסוף המצרכים שהוא קצת יותר מרק ביצה, אך התוצאה היא ממש ארוחה שלמה (מקבלים את כל אבות המזון שצריך), משביעה, מפנקת וטעימה. מי שרוצה עוד יותר להקל- ניתן להגדיל כמויות ולהכין בבת-אחת מספר פנקייקים ולאחסן בקופסה סגורה במקרר לבקרים הבאים. עובר גם הקפאה נהדר. קיצר, לגמרי סופר של פנקייק!
אני ממש אוהבת סלט טאבולה טוב ועשיר, בכלל סלטים שעמוסים בעלים ירוקים. הבעיה שהבורגול שנהוג לשלב בסלט אינו מתאים לתפריט התזונתי של רוב האנשים. קינואה לעומת זאת, דגן ללא גלוטן, קלה לעיכול והיא ממש אוצר תזונתי. יוצא טעים וזה לחלוטין אחד מסלטי הקבע אצלי בבית. נשמר נהדר במקרר כמה ימים (כ-3 ימים) ואחלה פתרון למנה בפיקניק.
זיו המהממת הביאה ביציאה מעלפת מהטיול שלה במזרח למתכון ספרינג רול ויאטנמי. מתכון קליל, טעים ומרענן! יכול להיות פעילות כיפית וארוחה בריאה עם הילדים, מנה ראשונה כשמגיעים אורחים, נשנוש ביניים. מוסיפים לו רוטב טעים ואז בכלל אי אפשר להפסיק לאכול.
מרק הכי קל להכנה, אהוב, מנחם ובעיניי מתאים גם כארוחת בוקר בשתייה בדרך לעבודה. עם או בלי העדשים- מושלם.
מנה פשוטה ומזינה אבל בשביל שיצא טעים רצוי: לא להשתמש רק בקמח חומוס (לא טעים) ושנית, לדאוג שהבלילה תהיה יחסית נוזלית. אני מכינה כחביתיות קטנות כדי שישמש גם כנשנוש בין ארוחות וכשצריך לקחת משהו "לדרך" או לפיקניק.
אליו אוליו הוא ללא ספק "under-rated". רוב האנשים מסביבי אוכלים רוטב פסטה על בסיס עגבניות או חמאה ושמנת. אליו אוליו נותן אפשרות מרעננת וקלילה. השמן זית עם שום ומלח נותנים במה וכבוד לטעמים של כל מה שתוסיפו להם. במתכון כאן השתמשתי בשילוב של קישואים, אפונה וכרישה, אך אפשר לאלתר ולגוון בלי סוף. הסוד לרוטב על בסיס שמן זית טוב הוא לא לייבש. אם צריך להוסיף נוזלים (מי בישול מהכנת הפסטה או ציר מרק) או לזלף עוד שמן זית לאחר סיום הבישול. מבחינת הפסטה כל אחד ומה שטוב לו. בתמונה כאן השתמשתי בפסטה מקמח עדשים כתומות אבל ישתלב טוב גם עם פסטה מחיטת דורום, קמח אורז או קמח אפונה.