אליו אוליו הוא ללא ספק "under-rated". רוב האנשים מסביבי אוכלים רוטב פסטה על בסיס עגבניות או חמאה ושמנת. אליו אוליו נותן אפשרות מרעננת וקלילה. השמן זית עם שום ומלח נותנים במה וכבוד לטעמים של כל מה שתוסיפו להם. במתכון כאן השתמשתי בשילוב של קישואים, אפונה וכרישה, אך אפשר לאלתר ולגוון בלי סוף. הסוד לרוטב על בסיס שמן זית טוב הוא לא לייבש. אם צריך להוסיף נוזלים (מי בישול מהכנת הפסטה או ציר מרק) או לזלף עוד שמן זית לאחר סיום הבישול. מבחינת הפסטה כל אחד ומה שטוב לו. בתמונה כאן השתמשתי בפסטה מקמח עדשים כתומות אבל ישתלב טוב גם עם פסטה מחיטת דורום, קמח אורז או קמח אפונה.