זיו המהממת הביאה ביציאה מעלפת מהטיול שלה במזרח למתכון ספרינג רול ויאטנמי. מתכון קליל, טעים ומרענן! יכול להיות פעילות כיפית וארוחה בריאה עם הילדים, מנה ראשונה כשמגיעים אורחים, נשנוש ביניים. מוסיפים לו רוטב טעים ואז בכלל אי אפשר להפסיק לאכול.
פסטו מאפשר לצרוך כמות גדולה של עלים ירוקים, שזה חלק קריטי בכל תפריט בריא. אבל מעבר לכך, הוא משדרג את הטעם של כל מנה וכל ארוחה. אני מורחת על הכריך, אני מוסיפה עוד שמן זית ויש לי רוטב לפסטה, משרה לבשר (עוף, בקר ודגים), טופו וירקות ונעזרת בכף או שניים ממנו לתיבול עוד מנות. ואיזה ריח.. אח...
מתכון שבמקור הוא מספר המתכונים "גם אבא יכול", ספר מעולה למתחילים בעולם הבישול. מתכון פשטידה בסיסית שבכל פעם אפשר לבחור לשים ירק אחר. המתכון מוצג עם שימוש בקישואים אך אפשר להחליף לכל ירק שאוהבים.
אני אוהבת פשוט, כמה שיותר פשוט וכמובן בלי לוותר על הטעים. ירקות קלויים בתנור זאת דוגמה נהדרת לפשוט וטעים. הם תוספת נהדרת בארוחה, נשנוש כייפי, משדרגים כל כריך ולאחר מספר ימים שהם מאבדים מהקריספיות, כל שצריך זה לחתוך, להכין בלילה מתאימה ולהפוך לפריטטה או פשטידה מעולה. ישנו מגוון גדול של ירקות המתאימים לאנטיפסטי: חציל, בטטה, תפוח אדמה, פלפל מכל הסוגים, קישוא, גזר, ברוקולי, כרובית, כרוב ניצנים, בצל סגול, סלק ועוד.
בסך הכל פריטטה במנות אישיות שאופים בתבנית מאפינס ולפעמים זה עושה את כל העניין. מעבר לכך אני אוהבת להפוך את זה לאטרקטיבי יותר כשאני נותנת לכל ילד לבחור אילו תוספות הוא רוצה להכניס לתוך "המנה האישית שלו". אין כאן ממש מאמץ, מעבר מלהוציא את "האפשרויות" מהמקרר או הארון אבל המהלך הזה מכניס הרבה התרגשות מיוחדת לקראת הארוחה.